Як його тільки не називали – і “Кучерявий Вася”, і “Кучерявий Ваня”, “Кучерявий хлопчик”, “Пінчер” і “Кучерявий пінчер” – але, по суті, це був один і той самий торт – шоколадний, з ніжним кремом і глазур’ю. Готується він дуже просто і з доступних інгредієнтів, і нічим би не відрізнявся від інших схожих десертів, якби не його спосіб приготування, який, на думку дітей, перетворює його на найсмачніший шоколадний торт у світі. Пропонуємо рецепт, якому вже точно понад 50 років.
Інгредієнти (для трьох коржів):
*Об’єм склянки – 250 мл.
Для крему:
Для глазурі:
Змішати яйця, цукор, какао, сметану, згущене молоко і соду (не гасити).
Щоб какао не грудкувалося, його краще просіяти через сито.
Додати борошно і вимісити однорідне тісто. Розділити його візуально на три частини і випекти три коржі.
Для крему сметану потрібно змішати з цукром, додати подрібнені горіхи та родзинки і знову перемішати.
Найтонший корж викласти на блюдо – це буде основа торта – і змастити її кремом. Два коржі, що залишилися, поламати на шматочки або нарізати на кубики. Кожен такий шматочок або кубик потрібно вмочити в крем і викласти на корж-основу у вигляді гірки.
Для глазурі змішати цукор, какао і сметану, потримати на невеликому вогні, щоб маса потемніла, додати вершкове масло. Трохи остудити глазур і полити нею готовий торт у вигляді завитків.
Сніданок – один з найважливіших прийомів їжі. Саме він створює настрій на весь день та…
На початку жовтня Дніпровська філія «Газмережі» інформувала своїх клієнтів про старт розсилки платіжок за технічне…
Надзвичайний повноважний посол у Великій Британії та колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вважає, що в Україні не…
Вчені зробили нове відкриття в галузі слухових галюцинацій. Під час нового дослідження з'явилося уявлення про…
У суботу, 5 жовтня, частину України охоплять дощі. Похмура погода з опадами буде на заході,…
Як пишуть російські медіа, 35% росіян відчувають невеликі труднощі з погашенням кредитів, 12% — великі…