Categories: Рецепти

Мері Беррі розкрила секрет ідеального різдвяного кексу, який осилить навіть новачок

Різдво. Час, коли дім наповнюється ароматами випічки, святково. атмосферою, та непомірними очікуваннями. Але хто сказав, що святковий кекс має бути рівнозначний кулінарному іспиту? Саме тут вступає в гру Мері Беррі – жива легенда кулінарного світу, яка спростувала цей стереотип і подарувала нам рецепт, здатний врятувати навіть найлінивішого пекаря.

Як пише Express, Беррі розробила максимально простий рецепт фруктово-горіхового кексу, який не вимагає ні сліз, ні прокльонів на адресу кондитерських терезів. І головне – це справжня різдвяна магія, яку ви можете створити власноруч.

Інгредієнти, які кричать “Різдво”

  • 350 г цукатів із вишень – ті самі, які ви завжди обходили у магазині.
  • 200 г консервованих ананасів – не забудьте злити сік, це не коктейль.
  • 350 г сушених абрикосів (кураги) – дрібно наріжте, щоб вони не виглядали, як космічний смітник у вашому кексі.
  • 100 г мигдалю – дрібно, але не в порошок.
  • Терта цедра двох лимонів – ось вона, нотка розкоші.
  • 350 г родзинок – хай ваші родичі зрозуміють, що ви справді готували з душею.
  • 250 г борошна – без фанатизму, просто звичайне борошно.
  • 250 г цукрової пудри – тому що Різдво має бути солодким.
  • 250 г вершкового масла – залиште на столі, поки воно не стане таким м’яким, як ваша різдвяна мелодрама.
  • 75 г меленого мигдалю – щоб надати кексу трохи текстури.
  • П’ять великих яєць – без них ні свят, ні кексу.

Прикраса: простота понад усе

  • Цілий мигдаль – для вишуканості.
  • Цукати з вишні – для кольору, бо ми ж готуємо різдвяний шедевр.

Кулінарна інструкція для смертних

  1. Підготовка форми:
    Відправляємо духовку розігріватися до 160 °C. Форму для торта ретельно змащуємо маслом і вистилаємо пергаментом – ніякої халтури, інакше всі старання будуть марними.
  2. Підготовка фруктів:
    Вишню промити і нарізати, ананаси осушити і порізати, абрикоси – довести до розміру родзинок. Тут головне – терпіння, ви ж не на марафоні.
  3. Змішування:
    Фрукти, горіхи та лимонну цедру об’єднуємо у великій мисці. Додаємо решту інгредієнтів і перемішуємо все настільки ретельно, щоб навіть ваша бабуся була задоволена.
  4. Фінальний штрих:
    Вилити суміш у форму, вирівняти поверхню і прикрасити мигдалем та цукатами. Ставимо у духовку на 2 години 25 хвилин. Якщо верх почне виглядати як засмага після тропіків – прикрийте його фольгою.
  5. Перевірка на готовність:
    Вставте шпажку. Якщо вона виходить чистою, то ваше кулінарне диво готове.
  6. Охолодження і декор:
    Залиште кекс у формі на 30 хвилин, потім перекладіть на решітку. Коли він охолоне, полийте глазур’ю з цукрової пудри – і все, ви герой різдвяного столу!

Висновок

Мері Беррі вкотре довела, що навіть найтрадиційніший рецепт можна адаптувати до реального життя. З цим кексом ви не просто справитеся з кулінарними викликами, а й станете зіркою святкового вечора. І знаєте що? Ви це заслужили.

Коломієць Надія

Recent Posts

В США дозволили використовувати золото і срібло для оплати товарів

Губернатор Флориди Рон ДеСантіс підписав законопроєкт, який визнає золото і срібло законним платіжним засобом. Тепер жителі штату…

1 хв. ago

Українцям можуть нарахувати несподіваний борг – що вимагатимуть

Деякі внутрішньо переміщені особи почали отримувати повідомлення про повернення вже виплаченої державної допомоги на проживання.…

10 хв. ago

Нетаньяху погрожував Трампу все зруйнувати: подробиці скандалу

The New York Times з посиланням на свої джерела повідомив, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху…

18 хв. ago

Глобальна температура може побити черговий рекорд найближчими роками, – The Guardian

Існує 80-відсоткова ймовірність того, що протягом наступних п'яти років глобальна температура поб'є щонайменше один щорічний температурний рекорд,…

27 хв. ago

Що носити з джинсами: гарячі тренди літа-2025

Подобається вам це чи ні, але джинси давно стали універсальним одягом на літні місяці. Вони зручні, універсальні і завдяки…

36 хв. ago

ТЦК взялися за 17-річних українців: який тепер “сюрприз” чекає юнаків

Починаючи з 2025 року під час мобілізації, яка продовжується, українці віком від 17 років і…

44 хв. ago