Categories: Рецепти

З’їдаються за лічені хвилини: хрусткі курячі крильця барбекю, на сковорідці або в духовці

Немає нічого кращого, ніж курячі крильця, що шиплять на грилі. Хоча вони виходять не менш смачними в духовці або на сковороді – пряна паніровка і гостро-солодка глазур надають страві особливої пікантності. За бажанням перед приготуванням крильця можна замаринувати, але це необов’язково. Головне правило: готуйте їх завжди більше, ніж думаєте, що з’їсте. Ви їх точно з’їсте.

Курячі крильця барбекю в пряному паніруванні та гостро-солодкій глазурі

Інгредієнти:

  • 8-12 курячих крилець
  • 2 пучки зеленої цибулі (нарізаної)
  • насіння кунжуту для посипки (за бажанням)

Для маринаду:

  • 1 ст. л. крупної солі
  • 1 велика цибулина (крупно нарізана)
  • 1-2 гілочки розмарину
  • 2 лаврові листки
  • чорний перець горошком

Для паніровки:

  • 2 ст. л. копченої паприки
  • 2 ст. л. сушеного часнику
  • 1 ст. л. чорного перцю
  • 1 ст. л. цукру
  • 4 ст. л. олії
  • 1-3 перці чилі, подрібненого (за бажанням)

Для глазурі:

  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 3 ст. л. води
  • 3 ст. л. меду
  • 2 ст. л. цукру
  • 3 ст. л. яблучного оцту (читайте, як приготувати домашній яблучний оцет із падалиці)
  • 3 ст. л. томатного кетчупу
  • 1 велика цибулина, дрібно нарізана
  • 1 ст. л. тертого свіжого імбиру
  • 2 ст. л. дрібно рубаного часнику
  • 1 ч. л. чорного перцю
  • 1 лавровий лист

Як приготувати курячі крильця – рецепт від шефа Елайни Еммотт

Курячі крильця барбекю / ichef.bbci.co.uk

Промийте курячі крильця і просушіть. Перевірте, щоб на кінчиках не залишалося пір’їнок, а якщо вони є, то обпаліть на газовій плиті або за допомогою паяльної лампи.

Якщо хочете замаринувати крильця, то приготуйте маринад: змішайте всі інгредієнти у великій каструлі, додайте приблизно 1 л холодної води, перемішайте, щоб сіль розчинилася. Помістіть крильця в каструлю, якщо потрібно, додайте води, щоб вони занурилися. Залиште в холодильнику мінімум на 4 години, потім злийте воду з крилець і обсушіть їх.

Приготуйте паніровку: змішайте всі інгредієнти у великій мисці. Покладіть у миску крильця й обваляйте їх, щоб вони повністю були покриті (використовуйте ложку або надіньте одноразові рукавички). Залиште на 10-20 хвилин.

Для глазурі помістіть усі інгредієнти в невелику каструлю і варіть на повільному вогні близько 15 хвилин, поки об’єм рідини не зменшиться вдвічі. Періодично помішуйте, щоб вона не пригоріла. Якщо суміш починає розшаровуватися, додайте трохи холодної води.

Не переваріть глазур – вона має бути сиропоподібною та липкою, але не густою.

Викладіть крильця на гриль і смажте протягом 30-45 хвилин (якщо гриль із кришкою, то 20-25 хвилин), перевертаючи кожні 10-15 хвилин і змащуючи глазур’ю обидва боки, доки вони не підрум’яняться та не просмажаться.

Щоб перевірити готовність, проткніть найтовстішу частину шпажкою – сік має бути прозорим. Крильця мають бути хрусткими та місцями обвугленими. Під час подачі посипте зеленою цибулею та кунжутом.

Щоб приготувати такі курячі крильця в духовці на деку або курячі крильця на сковорідці, розігрійте духовку до 200°C або сковорідку до гарячого стану. Покладіть натерті спеціями крила у велику форму для запікання або прямо на пательню і змастіть глазур’ю. Готуйте 30-45 хвилин, перевертаючи кожні 10-15 хвилин і змащуючи глазур’ю з обох боків, доки не приготується.

Ольга Степанова

Recent Posts

Для хлопців у вишах введуть нове правило: доведеться пройти кожному

З наступного навчального року в українських університетах для хлопців вводять обов’язкову військову підготовку, відмова від…

4 хв. ago

Графіки відключень електроенергії повернуться: українців уже попередили

Очікується, що ситуація з електропостачанням в Україні залишиться стабільною до середини листопада, якщо не відбудеться…

12 хв. ago

Телеведуча оголосила про власну смерть: “побачимось на іншому боці”

Популярна австралійська телеведуча Фіона Макдональд оприлюднила новину про свою власну смерть у віці 67 років.…

22 хв. ago

ПВК “Вагнер” у Малі: що сталося з найманцями, які потрапили в полон до туарегів, — Reuters

У ПВК "Вагнер" заявили, що їхній найманець, якого повстанці-туареги в Малі взяли в полон живим,…

32 хв. ago

Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації

Під час воєнного стану в Україні діє загальна мобілізація, однак законодавством визначено, що деякі категорії…

40 хв. ago

Рада не пощадила українців: нардепи підтримали історичне підвищення податків

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради підтримав до другого читання законопроєкт…

47 хв. ago