Любителі класичного тірамісу напевно оцінять цей десерт з лимонним смаком. Як його приготувати, детально розповіла і показала авторка кулінарного блогу “Смачні рецепти на кожен день”. Спробуйте зробити його і ви та здивуйте своїх близьких неймовірною і смачною стравою до чаю та кави.
Інгредієнти:
Для просочення:
Для лимонного курду:
Для крему:
Загалом для тірамісу знадобиться 3-4 великих лимони. Для десерту краще взяти форму приблизно 20 на 25 см.
Спосіб приготування:
З одного лимона зняти цедру, не зачіпаючи білої частини. Лимони очистити, перебити їх у блендері та процідити через сито.
Для просочення воду, лимонний сік, цукор, цедру довести до кипіння і проварити 2-3 хвилини. Процідити і дати охолонути.
Для курду в каструлю викласти жовтки, додати цукор, перемішати, влити сік, додати крохмаль, перемішати. На середньому вогні, постійно помішуючи, довести до кипіння і загустіння. Якщо будуть грудочки, перетерти через сито. Додати вершкове масло, перемішати. Накрити плівкою в контакт, остудити.
Для крему злегка збити холодні вершки, додати пудру, ще раз збити. Викласти маскарпоне і збити крем до пишності.
Далі викласти шарами у форму: змочене в просоченні печиво савоярді, половина крему, половина курду, знову шар просоченого печива, крем, курд. Дати настоятися кілька годин і можна пригощатися.
В основному, ми викликаємо поліцію у випадках, коли порушуються наші права, і ми вимагаємо захисту.…
На Харківщині планують посилити мобілізацію військовозобов'язаних, яка є обов'язковою під час дії воєнного стану в Україні.…
На тлі запуску Росією нової балістичної ракети, яку Путін назвав "Орєшніком", протягом останньої доби в…
Китайські вчені завершили перший етап будівництва найпотужнішої у світі центрифуги в Ханчжоу – амбітного проєкту, спрямованого…
Громадянин Британії здійснив підпал лондонської комерційної нерухомості, яке пов'язане з Україною. За це він отримав…
21 листопада Департамент культури, ЗМІ та спорту (DCMS) Великої Британії опублікував свій щорічний звіт, в якому…