Любителі класичного тірамісу напевно оцінять цей десерт з лимонним смаком. Як його приготувати, детально розповіла і показала авторка кулінарного блогу “Смачні рецепти на кожен день”. Спробуйте зробити його і ви та здивуйте своїх близьких неймовірною і смачною стравою до чаю та кави.
Інгредієнти:
Для просочення:
Для лимонного курду:
Для крему:
Загалом для тірамісу знадобиться 3-4 великих лимони. Для десерту краще взяти форму приблизно 20 на 25 см.
Спосіб приготування:
З одного лимона зняти цедру, не зачіпаючи білої частини. Лимони очистити, перебити їх у блендері та процідити через сито.
Для просочення воду, лимонний сік, цукор, цедру довести до кипіння і проварити 2-3 хвилини. Процідити і дати охолонути.
Для курду в каструлю викласти жовтки, додати цукор, перемішати, влити сік, додати крохмаль, перемішати. На середньому вогні, постійно помішуючи, довести до кипіння і загустіння. Якщо будуть грудочки, перетерти через сито. Додати вершкове масло, перемішати. Накрити плівкою в контакт, остудити.
Для крему злегка збити холодні вершки, додати пудру, ще раз збити. Викласти маскарпоне і збити крем до пишності.
Далі викласти шарами у форму: змочене в просоченні печиво савоярді, половина крему, половина курду, знову шар просоченого печива, крем, курд. Дати настоятися кілька годин і можна пригощатися.
У стародавній Спарті було прийнято, щоб жінки виходили заміж і народжували дітей більш, ніж від…
Жінка дантист "тероризує" мешканців Вестфалії своїми п'яними витівками, зокрема дантистка приходила на роботу з мачете.…
На честь американської співачки Тейлор Свіфт перейменують місто в Німеччині. Про це пише People. Місто Гельзенкірхен отримає…
Нещодавні експерименти на щурах показали, що змішування енергетичних напоїв з алкоголем може спричинити довгострокові проблеми з розумовими функціями. Італійські…
В Україні не відмовилися від планів щодо впровадження обов’язкового техогляду всіх легкових автомобілів. Про це…
В Україні набрав чинності закон про мобілізацію ще 18 травня, проте тепер з'явився новий проєкт закону, який…