Любителі класичного тірамісу напевно оцінять цей десерт з лимонним смаком. Як його приготувати, детально розповіла і показала авторка кулінарного блогу “Смачні рецепти на кожен день”. Спробуйте зробити його і ви та здивуйте своїх близьких неймовірною і смачною стравою до чаю та кави.
Інгредієнти:
Для просочення:
Для лимонного курду:
Для крему:
Загалом для тірамісу знадобиться 3-4 великих лимони. Для десерту краще взяти форму приблизно 20 на 25 см.
Спосіб приготування:
З одного лимона зняти цедру, не зачіпаючи білої частини. Лимони очистити, перебити їх у блендері та процідити через сито.
Для просочення воду, лимонний сік, цукор, цедру довести до кипіння і проварити 2-3 хвилини. Процідити і дати охолонути.
Для курду в каструлю викласти жовтки, додати цукор, перемішати, влити сік, додати крохмаль, перемішати. На середньому вогні, постійно помішуючи, довести до кипіння і загустіння. Якщо будуть грудочки, перетерти через сито. Додати вершкове масло, перемішати. Накрити плівкою в контакт, остудити.
Для крему злегка збити холодні вершки, додати пудру, ще раз збити. Викласти маскарпоне і збити крем до пишності.
Далі викласти шарами у форму: змочене в просоченні печиво савоярді, половина крему, половина курду, знову шар просоченого печива, крем, курд. Дати настоятися кілька годин і можна пригощатися.
Туристам — стоп! Жителі Ібіци вирішили, що з них досить натовпів і шуму, й закрили…
Коли 59-річна астронавтка NASA Суніта "Суні" Вільямс повернулася на Землю після 288 днів, проведених у…
У Великій Британії жінці 16 років відмовляють у видачі нового паспорта, заявляючи, що нове ім'я…
З літа 2024 року військовий реєстр "Оберіг" почав збирати дані про всіх чоловіків віком від…
Чоловік незадоволений тим, що у ПриватБанку кожен платіж потрібно підтверджувати. Він звинувачує фінустанову в блокуванні карток за…
Законопроєкт 6013, що передбачає приватизацію комунальних підприємств України, може призвести до значного зростання тарифів на вивіз…