Однокімнатні квартири в Україні: які міста б’ють цінові рекорди

У 2024 році ринок однокімнатних квартир в Україні показав суттєві зміни. Від падіння цін майже на 10% у Дніпрі та Запоріжжі до стрімкого зростання на понад 30% у Рівному та Луцьку. Згідно з даними OLX Нерухомість, більшість обласних центрів показали або стабільне зростання, або несподівані обвали.

Дніпро та Запоріжжя стали лідерами у зниженні цін на вторинному ринку, втративши майже 10% вартості. Водночас, новобудови тут подорожчали на 1% і 6%, що демонструє інтерес покупців до нових проектів. В Херсоні на первинному ринку – ціни впали на 28%, тоді як на вторинному зниження склало лише 3%.

Київська область продемонструвала цікаву тенденцію: тут ціни на нові квартири знизилися на 5%, тоді як на вторинному ринку спостерігалося зростання на 4%. Стабільність цін збереглася в Одесі та Кропивницькому, де ціни залишились майже незмінними з початку року. А в містах, таких як Вінниця, Черкаси, Львів і Хмельницький, спостерігалося помірне зростання від 2% до 9%.

Найбільший стрибок цін із початку року стався в Ужгороді, де однокімнатні квартири подорожчали на 23%. У Луцьку та Рівному ситуація була ще більш помітною – новобудови подорожчали на 19%, а на вторинному ринку ціни злетіли на 32% і 24% відповідно. У Полтаві також відбулося суттєве подорожчання: нові квартири зросли в ціні на 12%, а вторинне житло – на 9%.

Найвищі ціни на житло наразі спостерігаються у Києві, Львові, Ужгороді, Чернівцях і Дніпрі, де однокімнатні квартири на первинному ринку коштують від 2 до 2,7 млн грн, а на вторинному – від 1,3 до 2,7 млн грн. Що ж до кількості пропозицій, то їх найбільше зросло у Чернігові, Херсоні, Сумах, Ужгороді, Кропивницькому та Івано-Франківську.

Романчук Микола

Recent Posts

Водіїв масово штрафую та навіть позбавляють авто: за що жорстко карають

Українських водіїв попередили про жорсткі заходи за порушення митних правил щодо автомобілів з іноземною реєстрацією.…

33 хв. ago

Названо найпотворнішу жабу, яка жила ще за часів динозаврів

Вигляд індійської пурпурової жаби більше нагадує щось середнє між бегемотом, землерийкою та звичайною жабою. Вона має широке,…

39 хв. ago

Вже почалося: за неявку до ТЦК блокують банківські картки

В Україні розпочали блокування банківських рахунків тих, хто ігнорує повістки до територіальних центрів комплектування та…

41 хв. ago

Принц Вільям не витримав і вперше за шість років вимовив ім’я Гаррі

До останнього часу вважалося, що саме принц Вільям є найнепримиреннішим противником повернення Гаррі до королівської родини. Здавалося,…

50 хв. ago

Вчені відкрили новий вид змій та назвали його на честь Леонардо Ді Капріо

Нещодавно відкритий вид зубастої змії в Західних Гімалаях був названий на честь голлівудського актора Леонардо…

51 хв. ago

Ціни на оренду житла в Україні: які міста в лідерах за цінами

В Україні ціни на оренду житла продовжують зростати, і серед лідерів за вартістю оренди опинилися…

53 хв. ago