Однокімнатні квартири в Україні: які міста б’ють цінові рекорди

У 2024 році ринок однокімнатних квартир в Україні показав суттєві зміни. Від падіння цін майже на 10% у Дніпрі та Запоріжжі до стрімкого зростання на понад 30% у Рівному та Луцьку. Згідно з даними OLX Нерухомість, більшість обласних центрів показали або стабільне зростання, або несподівані обвали.

Дніпро та Запоріжжя стали лідерами у зниженні цін на вторинному ринку, втративши майже 10% вартості. Водночас, новобудови тут подорожчали на 1% і 6%, що демонструє інтерес покупців до нових проектів. В Херсоні на первинному ринку – ціни впали на 28%, тоді як на вторинному зниження склало лише 3%.

Київська область продемонструвала цікаву тенденцію: тут ціни на нові квартири знизилися на 5%, тоді як на вторинному ринку спостерігалося зростання на 4%. Стабільність цін збереглася в Одесі та Кропивницькому, де ціни залишились майже незмінними з початку року. А в містах, таких як Вінниця, Черкаси, Львів і Хмельницький, спостерігалося помірне зростання від 2% до 9%.

Найбільший стрибок цін із початку року стався в Ужгороді, де однокімнатні квартири подорожчали на 23%. У Луцьку та Рівному ситуація була ще більш помітною – новобудови подорожчали на 19%, а на вторинному ринку ціни злетіли на 32% і 24% відповідно. У Полтаві також відбулося суттєве подорожчання: нові квартири зросли в ціні на 12%, а вторинне житло – на 9%.

Найвищі ціни на житло наразі спостерігаються у Києві, Львові, Ужгороді, Чернівцях і Дніпрі, де однокімнатні квартири на первинному ринку коштують від 2 до 2,7 млн грн, а на вторинному – від 1,3 до 2,7 млн грн. Що ж до кількості пропозицій, то їх найбільше зросло у Чернігові, Херсоні, Сумах, Ужгороді, Кропивницькому та Івано-Франківську.

Романчук Микола

Recent Posts

Мобілізація стане ще суворішою: призов посилять у рази – що готують ТЦК

У Чернігівській області активізуються зусилля щодо посилення мобілізації, про що повідомив голова обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус.…

4 хв. ago

Прогноз погоди на листопад: коли чекати справжніх холодів в Україні

Українців у листопаді очікує досить звична погода, хоча схід та південний схід можуть потішити трохи…

6 хв. ago

Військових обурив рейтинг армій світу: чому Росії віддали перше місце

В свіжому рейтингу армій світу Росію поставили на перше місце. Як припустив військовий Саід Ісмагілов,…

9 хв. ago

Депутат пояснив, що спонукає суддів та прокурорів брати хабарі

Україною прокотилася хвиля викриття посадовців на протиправних діях — отриманні хабарів, ймовірно, незаконних пенсій тощо.…

13 хв. ago

Україні потрібно посилити мобілізацію, але чоловіки бояться воювати, – Foreign Policy

Мобілізація залишається однією з найбільш обговорюваних тем серед українців, а більшість експертів вважають її темпи недостатніми…

30 хв. ago

На скільки подорожчають квартири в новобудовах у 2025 році: прогноз експертів

Фахівці ринку нерухомості передбачають однозначне зростання цін на житло в новобудовах у 2025 році. Це…

31 хв. ago