Недорога столиця: які найбюджетніші райони для життя в Києві

Київ складається з десяти житлових районів, кожен з яких може похвалитися унікальними особливостями. Але вони відрізняються за багатьма характеристиками, що робить деякі частини столиці більш бюджетними для проживання, ніж інші. На це впливає як вартість квартир, так і рівень економічного розвитку.

Де в Києві бюджетне житло

Перший фактор, який впливає на вартість проживання, – це ціна нерухомості. Мова як про оренду, так і про купівлю квартир. Традиційно дешеве житло пропонують в Деснянському та Святошинському районах. Згідно з даними порталу ЛУН, середня вартість оренди 1-кімнатної квартири в цих районах становить 7 500 грн і 10 000 грн відповідно.

Середня вартість оренди в Києві. Фото: ЛУН

Деснянський район розташований на лівому березі столиці у північно-східній частині міста. Це класична спальна територій Києва, де присутні парки, сквери та торгово-розважальні центри. Новобудов порівняно мало, здебільшого – споруди радянського періоду, тому й ціни на вторинному ринку бюджетні.

Купити 1-кімнатну квартиру можна в середньому за 41 900 доларів. Для порівняння, у найдорожчому Печерському районі вартість житла доходить до 110 000 доларів.

Фото: Скриншот, ЛУН

Плюс Деснянський район – останній з кінця в рейтингу територій Києва за рівнем середньої заробітної плати. Оскільки доходи людей, які там працюють, менші за показники заробітку в тих же Шевченківському та Голосіївському районах, це означає, що витрати також не дотягують до сум, яких звикли позбуватися мешканці більш забезпечених районів.

Ціна на житло в Святошинському районі

Спальний район вдало поєднує старі радянські хрущовки з приватним сектором, де зводять сучасні житлові комплекси з багатьма зручностями, як от паркінгом і закритою площадкою. Кияни відмічають, що Святошинський район – чудовий приклад універсальності, бо там є розвинена інфраструктура, культурні об’єкти, недороге житло, науково-промислова індустрія тощо.

Ціна 1-кімнатних квартир починається від 47 200 доларів (за даними ЛУН). Але також фіксуються проблеми з зарплатнею. Район, спільно з Деснянським, лідирує з кінця рейтингу за середнім доходом мешканців.

Де в Києві найдорожче жити

На п’єдесталі за вартістю нерухомості знаходиться Печерський район. Оренда 1-кімнатної квартири обійдеться приблизно у 25 000-30 000 грн. А ціна житла зафіксувалася на рівні від 100 000 доларів. Чим можна пояснити такі неймовірні показники?

Фото: Скриншот, ЛУН

Печерськ вважають найпрестижнішим районом столиці. На невеликій площі зосереджено сотні об’єктів історичної та культурної спадщини, визначні пам’ятки архітектури, елітні заклади, державні установи, підприємства і бізнес-індустрія. Саме Печерський район став домівкою для:

  • Києво-Печерської Лаври;
  • Будинку з химерами;
  • Аскольдової могили;
  • Маріїнського палацу;
  • Верховної Ради;
  • Кабінету міністрів;
  • Офісу президента;
  • Національного банку тощо.

Згідно зі статистикою, у жителів району найвища середня зарплата. Він посідає друге місце за кількістю зареєстрованих підприємств та обсягами інвестицій. Враховуючи, що Печерськ є політичним центром Києва, не дивно бачити найдорожчу житлову нерухомість саме там.

Ольга Степанова

Recent Posts

Смертоносний вітер і цунамі спопелять світ: що станеться, якщо Земля перестане обертатися (відео)

Гіпотетичні сценарії завжди цікавили дослідників, оскільки змушують подивитися на те, що ми знаємо, з іншого…

2 години ago

Скільки людей буде мобілізовано у 2024 році: нардеп розкрив плани

Командування Збройних сил України та військові на фронті зазначають, що потреба в особовому складі й мобілізації на…

2 години ago

Усе ще працювали: дайвер знайшов годинник вартістю 65 тисяч євро (фото)

Дайвер-любитель на ім'я Джорджіо знайшов на Майорці (Іспанія) годинник вартістю 65 тисяч євро і відмовився…

2 години ago

Російський генерал наказав обстріляти місто, в якому він народився — Нацполіція

Командувача дальньої авіації повітряно-космічних сил збройних сил Росії генерал-лейтенанта Сергія Кобилаша, який є уродженцем Одеси,…

3 години ago

Скоро заросте лісом: журналіст показав занедбаний залізничний вокзал у Донецьку

Журналіст Денис Казанський опублікував знімки залізничного вокзалу у Донецьку, який перебуває у руїнах. Приміщення тут…

3 години ago

Санаторій “Корал” у Криму отримав мільйони від влади РФ: ЗМІ знайшли слід українських власників – розслідування

У тимчасово окупованому Криму журналісти знайшли "клон" української компанії "Санаторій "Корал", зареєстрованої за законодавством Росії. Власниками компанії є колишня…

3 години ago