За скільки реально купити квартиру в Києві: огляд цін на нерухомість

У вересні ціни на нерухомість у Києві продовжують поступово зростати. За останні півроку вартість квартир на первинному ринку зросла на 8%. У той же час ціни на вторинному ринку у столиці, навпаки, почали обвалюватися і впали в середньому на 6%.

Експерти відзначають, що попит на ринку столичного житла не можна порівняти з довоєнним — він менший на 40-50% і безпосередньо залежить від рівня безпеки в місті. Також на вартість квартири впливає район, кількість кімнат та рівень комфортабельності самого будинку.

Аналітики порталу нерухомості ЛУН розповідають, які ціни фіксуються на житло у Києві у вересні 2024 року і в яких районах можна знайти найдешевші квартири.

Вартість квартир на первинці у Києві

У вересні 2024 року відзначається відчутне зростання цін на квартири в новобудовах. На даний момент, за квадратний метр у новобудові просять в середньому 53 500 гривень.

Ціни на нове житло у столиці за останні півроку підскочили на значних 8%.

Ціни на первинці продовжують підвищуватися

На первинному ринку нерухомості у Києві спостерігається стабільне подорожчання вартості квартир як у преміум сегменті, так і в “економ-класі”.

Наприклад, за квадратний метр у новобудові класу “преміум” доведеться віддати 128 900 гривень. Метр квадратний у новобудовах бізнес-класу коштує 70 000 гривень, у “комфорті” — 43 300 гривень та в “економі” — 41 500 гривень.

Найдорожчі квартири на “первинці” традиційно продаються у Печерському, Шевченківському, Подільському та Голосіївському районах.

У Печерському районі Києва доведеться віддати за квадратний метр у новобудові 105 800 гривень, у Шевченківському районі — 66 400 гривень, у Подільському районі — 64 600 гривень, а в Голосіївському — 53 300 гривень.

Найнижчі ціни за метр квадратний у новобудові зафіксовані у Дарницькому (42 700 гривень) та Деснянському (40 000 гривень) районах Києва.

Ціни в новобудовах у різних районах столиці

Вартість квартир на вторинному ринку в Києві

Середня ціна 1-кімнатної квартири у Києві на вторинному ринку становить 60 тисяч доларів США. За останні півроку ціни впали одразу на 6%.

Однак, судячи з цін в оголошеннях з уже проданими квартирами, одну на вторинному ринку реально купити в столиці за 54 тисячі 950 доларів США.

Середня ціна 1-кімнатної квартири на вторинному ринку

Найдорожчі однокімнатні квартири на вторинному ринку продаються в Печерському, Шевченківському та Голосіївському районах.

Наприклад, 1-кімнатна квартира на Печерську коштуватиме покупцям 120 000 $. У Шевченківському районі в серпні на вторинному ринку однокімнатна квартира коштує — 80 000 $, а в Голосіївському – 67 700 $.

На вторинному ринку “найдешевші” одностайні продаються в Оболонському (50 000 $), Святошинському (45 000 $) та Деснянському (39 900 $) районах Києва.

Вартість квартири на вторинному ринку залежить не тільки від району в якому вона розташована, але й від того, чи зроблено в ній ремонт.

Наприклад, 1-кімнатна квартира з ремонтом на вторинному ринку коштуватиме на 5 — 25 тисяч доларів дорожче, ніж без нього.

Середня ціна на 2-кімнатну квартиру на вторинному ринку столиці становить 93 тисяч доларів США. Вартість двохвилин за півроку знизилася на 2%.

Судячи з цін в оголошеннях про вже продані квартири, двішку на вторинному ринку можна купити в столиці за 69 800 $.

Середня ціна двокімнатної квартири на вторинному ринку

Найдорожчі двійки на вторинному ринку також традиційно продаються в Печерському, Шевченківському та Голосіївському районах Києва. Однак і тут спостерігається обвал цін.

Наприклад, 2-кімнатна квартира на Печерську коштуватиме покупцям 185 000 $. У Шевченківському районі Києва двійка на вторинному ринку в серпні 2024 року коштує — 120 тисяч доларів, а в Голосіївському — 105 тисяч доларів.

На вторинному ринку “найдешевші” двійки продаються в Оболонському (70 000 $), Дніпровському (69 000 $, Святошинському (62 500 $) та Деснянському (53 800 $) районах Києва.

Квартири з ремонтом також коштують дорожче ніж без нього. За “голі” стіни можна віддати на 4-30 тисяч доларів менше. Цей варіант підійде тим, що не хоче переплачувати заремонт і все хоче зробити під себе.

Середня ціна 3-кімнатної квартири на вторинному ринку столиці складає 135 тисяч доларів. Ціна на таке житло за останні півроку не змінилася.

Найдорожче трикімнатне житло на вторинному ринку продається в Печерському, Шевченківському та Голосіївському районах Києва.

Наприклад, 3-кімнатна квартира на Печерську коштуватиме покупцям у серпні 2024 року 299 000 $. У Шевченківському районі трикімнатна квартира коштує — 188 тисяч доларів, а в Голосіївському — 145 тисяч доларів.

На вторинному ринку “найдешевші” трикімнатні квартири продаються в Дніпровському ( 100 000 $ ), Святошинському ( 85 000 $ ) та Деснянському ( 67 400 $ ) районах Києва.

У Києві 3-кімнатна квартира з ремонтом на вторинному ринку коштуватиме на 20-60 тисяч доларів дорожче, ніж без нього.

Вибираючи житло без ремонту можна пристойно заощадити.

Нагадаємо, під Києвом можна орендувати будинки з генераторами на будь-який смак та гаманець. У зв’язку зі складною ситуацією в енергосистемі України та регулярними відключеннями світла серед населення почав зростати попит на оренду будинків з генераторами.

Таким чином, люди починають готуватися до можливих тривалих блекаутів, щоб не сидіти без електроенергії тривалий час.

Романчук Микола

Recent Posts

Ліквідувати комісії та скасувати медогляд: яку реформу готує Міноборони для призовників

Міністерство оборони готує нову реформу для призовників. У відомстві планують ввести електронний кабінет, ліквідувати комісії та скасувати…

1 годину ago

На одній із вулиць Кропивницького припинено вивіз сміття через курйозну причину

У Кропивницькому компанія «Екостайл», що займається вивезенням сміття, припинила обслуговувати контейнерний майданчик на вулиці Полтавській, 28…

1 годину ago

Небезпечні одинаки. Названо найлютішого хижака на Землі, окрім людини

Наша планета є домівкою для величезної кількості живих істот: деякі з них здатні мирно ділити…

1 годину ago

Найнебезпечніший птах на Землі: живі динозаври 2 метри заввишки й вагою 76 кг бігають планетою

Наша планета є домівкою для величезної кількості живих істот: деякі з них заворожують, інші розчулюють, а…

2 години ago

Не чіпали понад 100 років: блогер побував у замку, власник якого загинув на “Титаніку”

Міський дослідник і блогер під нікою deserted_places побував усередині замку у Франції, який був занедбаний…

2 години ago

Українцям скасують виплати, але щось залишать: прожити буде складніше

Восени 2024 року українські біженці в Польщі зіткнулися зі значними змінами в системі соціальної допомоги,…

2 години ago