Подобова оренда в Україні: найбюджетніше житло, де дивують цінами

Ринок подобової оренди в Україні продовжує зменшуватися, а ціни на оренду зростають, показують дані платформи OLX. За даними до кінця червня 2024 року, на ринку була 32 791 пропозиція з середньою вартістю 817 гривень за добу. Порівняно з довоєнним 2021 роком, ціни на оренду зросли на 35%, а кількість пропозицій зменшилася.

У 2021 році був піковий рік для подобової оренди з 52 355 оголошеннями та 14 мільйонами відгуків. В середньому, ціна за добу становила 603 гривні.

У 2022 році, через вторгнення РФ і введення військового стану, кількість оголошень зменшилася до 47121, а кількість відгуків – до 12 мільйонів. Середня вартість оренди трохи зросла і становила 647 гривень.

У 2023 році кількість пропозицій знову зменшилася до 39 625, а кількість відгуків досягла 11,2 мільйонів. Середня ціна зростала і досягла 777 гривень.

На даний момент, кількість пропозицій на ринку склала 32 791, а кількість відгуків зменшилася до 5 мільйонів. Середня вартість подобової оренди становить 817 гривень, що свідчить про стале зростання цін.

Серед областей, найдешевшою орендою на добу користується Сумська область (663 грн.), а найдорожчою – Івано-Франківська (1 856 грн.).

Найдорожчі села для подобової оренди знаходяться в Закарпатській, Одеській та Івано-Франківській областях, з вартістю оренди від 2 024 до 8 288 гривень.

Ціни на оренду у селах можуть конкурувати з міськими, особливо в популярних туристичних місцях або віддалених від фронту. На запитання, чому саме Західна Україна та Київська область мають найвищі ціни, можна відповісти, що це пов’язано з їхньою популярністю серед туристів та вищим рівнем безпеки.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

43 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

44 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

46 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

56 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

58 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

59 хв. ago