«Американська мрія стала жахом»: США зіштовхнулись із житловою проблемою

Житлова криза в США стає критичною темою напередодні президентських виборів. У США тримаються підвищені ставки з іпотеки через заходи Федеральної резервної системи щодо боротьби з інфляцією. Про це пише The Financial Times. Внаслідок цього продажі будинків скоротилися, а орендні ставки підскочили.

Ще на початку 2021 року середня ставка з іпотеки в США трималася на рівні 2,65%, але минулої осені її рівень підстрибнув до 24-річного максимуму 7,79%. До кінця літа 2024-го вони знову почали падати: зараз іпотечну позику на 30 років видають у середньому під 6,47%.

The Financial Times вважає, що занепокоєння через високу вартість життя в Америці і статичний ринок житла в країні є «попутним вітром» для демократів, які намагаються заручитися підтримкою більшої частини виборців, що сумніваються.

«Частина американської мрії – це володіння житлом. І для багатьох людей американська мрія стала жахом», – заявив політтехнолог Антхуан Сірайт.

«Я вважаю, що наявність конкретного плану щодо доступності житла буде ключовим як для Камали Гарріс, так і для губернатора штату Міннесота Тіма Уолца», – продовжив Сірайт.

Нещодавно Гарріс оприлюднила пропозиції щодо надання податкових кредитів у розмірі до $25 тис. тим, хто вперше купує житло, намагаючись переконати виборців у тому, що вона вирішить кризу вартості життя.

Вона також запропонувала нові податкові пільги для забудовників будинків, а також придушення нечесної практики корпоративних орендодавців та інвесторів, які скуповують великі обсяги житла.

«Я не новачок у цьому питанні. Я знаю, як боротися за людей, яких експлуатують на ринку житла, і знаю, що означає володіння житлом. Я працюватиму в партнерстві з промисловістю, щоб будувати житло, яке нам потрібно як для оренди, так і для покупки», – сказала  віцепрезидентка Гарріс додала, що хоче побачити 3 мільйони нових будинків, побудованих протягом чотирьох років.

Ольга Степанова

Recent Posts

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

14 хв. ago

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

30 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

39 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

52 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

1 годину ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

1 годину ago