«Американська мрія стала жахом»: США зіштовхнулись із житловою проблемою

Житлова криза в США стає критичною темою напередодні президентських виборів. У США тримаються підвищені ставки з іпотеки через заходи Федеральної резервної системи щодо боротьби з інфляцією. Про це пише The Financial Times. Внаслідок цього продажі будинків скоротилися, а орендні ставки підскочили.

Ще на початку 2021 року середня ставка з іпотеки в США трималася на рівні 2,65%, але минулої осені її рівень підстрибнув до 24-річного максимуму 7,79%. До кінця літа 2024-го вони знову почали падати: зараз іпотечну позику на 30 років видають у середньому під 6,47%.

The Financial Times вважає, що занепокоєння через високу вартість життя в Америці і статичний ринок житла в країні є «попутним вітром» для демократів, які намагаються заручитися підтримкою більшої частини виборців, що сумніваються.

«Частина американської мрії – це володіння житлом. І для багатьох людей американська мрія стала жахом», – заявив політтехнолог Антхуан Сірайт.

«Я вважаю, що наявність конкретного плану щодо доступності житла буде ключовим як для Камали Гарріс, так і для губернатора штату Міннесота Тіма Уолца», – продовжив Сірайт.

Нещодавно Гарріс оприлюднила пропозиції щодо надання податкових кредитів у розмірі до $25 тис. тим, хто вперше купує житло, намагаючись переконати виборців у тому, що вона вирішить кризу вартості життя.

Вона також запропонувала нові податкові пільги для забудовників будинків, а також придушення нечесної практики корпоративних орендодавців та інвесторів, які скуповують великі обсяги житла.

«Я не новачок у цьому питанні. Я знаю, як боротися за людей, яких експлуатують на ринку житла, і знаю, що означає володіння житлом. Я працюватиму в партнерстві з промисловістю, щоб будувати житло, яке нам потрібно як для оренди, так і для покупки», – сказала  віцепрезидентка Гарріс додала, що хоче побачити 3 мільйони нових будинків, побудованих протягом чотирьох років.

Ольга Степанова

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

53 хв. ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

55 хв. ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

57 хв. ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

58 хв. ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

1 годину ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

1 годину ago