Тренди оренди житла: на які квартири “полюють” переселенці

В Україні вартість оренди житла у столиці та на заході України оновлюється майже щомісяця. Особливі зміни були помітні з початку повномасштабного вторгнення. Ринок змінився, а разом з ним і запити людей. Особливо на вартість оренди сьогодні впливають переселенці.

Про це повідомила член Ради з матеріальних активів Міжнародного комітету зі Стандартів оцінки (IVSC) Людмила Сімонова, пише zn.ua.

Які квартири обирають переселенці

За словами експертки, сьогодні на ринку попит здебільшого формують саме переселенці. А особливо, якщо мова про Київ та західні регіони. Обстріли територій з боку Росії відбуваються по всій Україні, а тому питання безпеки почало бути досить важливим у виборі житла і воно стало домінувати. Отже, коли люди обирають квартири чи будинки, то звертають увагу на такі чинники:

  • віддаленість від зони бойових дій;
  • невисокий поверх, щоб не користуватися ліфтом у момент втрати електроспоживання;
  • конструктивні особливості будівлі (бажаною є монолітно-каркасна конструкція, надійніша в разі влучання ракети);
  • наявність паркінгу, який можна використати як укриття під час повітряної тривоги;
  • уникнення сусідства з державними адміністративними будівлями або виробництвами військової продукції, що є додатковим ризиком влучання ракети під час повітряних атак;
  • наявність газопостачання.

Як правильно орендувати квартиру в Україні

  • Визначте район, який вам підходить за транспортною доступністю, наявністю інфраструктури та безпекою. Також вирішіть, яка квартира вам потрібна: студія, однокімнатна, багатокімнатна. Визначте і максимальну суму, яку ви готові витратити на оренду щомісяця, враховуючи можливі додаткові витрати (комунальні послуги, інтернет, ремонт).
  • Використовуйте сайти з оголошеннями про оренду, такі як OLX, RIA, Dom.Ria, та інші. Ще можна шукати оголошення у відповідних групах на Facebook або інших соціальних мережах.
  • Уважно вивчайте фотографії та описи квартир. Звертайте увагу на дрібниці, які можуть свідчити про стан житла. Організуйте перегляд квартири. Огляньте її стан, зверніть увагу на роботу сантехніки, електрики, опалення.
  • Перевірте документи на квартиру, щоб переконатися, що власник має право здавати її в оренду. Попросіть показати паспорт та документи на власність.
  • Складіть договір у письмовій формі та підпишіть обома сторонами. Він має містити всі деталі оренди, включаючи права та обов’язки обох сторін.

Памʼятайте, що оренда квартири – це процес, який вимагає уваги до деталей і певної підготовки. А завдяки 

Ольга Степанова

Recent Posts

У Києві помітили надпотужний кросовер Lamborghini з яскравим тюнінгом (фото)

У Києві сфотографували особливий кросовер Lamborghini Urus. Автомобіль доопрацювали в німецькому тюнінг-ательє Mansory. Його світлини опублікували на сторінці supercars_ua…

11 хв. ago

Доведеться платити більше: як зміниться вартість комуналки в Україні з 1 липня

Вартість комунальних послуг в Україні постійно зазнає змін, зокрема, у червні зросли тарифи на постачання електроенергії.…

17 хв. ago

Росія могла замінувати Північне море – The Times

Росія могла замінувати кабелі електропостачання та телефонні кабелі, а також нафтові та газові трубопроводи у…

18 хв. ago

Дівчинка з рідкісним розладом старіє у «зворотному напрямку»: який вигляд вона має

6-річна Хлоя Гарсія з Нешвілла (Велика Британія) через рідкісне генетичне захворювання старіє у "зворотному напрямку", подібно до…

39 хв. ago

Вдова Кернеса пікантно пожартувала про неймовірну спеку

Вдова покійного харківського міського голови Геннадія Кернеса Оксана Гайсинська пікантно пожартувала про неймовірну спеку, яка…

53 хв. ago

На дорогу випустять вже не всіх: водіям розповіли, що розпочнеться з 1 липня

Так, у 2024 році з 1 липня тимчасово запроваджується сезонне обмеження для руху великовагового транспорту…

56 хв. ago