Українці активно купують квартири за кордоном: названо країни з найнижчими цінами на житло

Частка біженців, котрі планують залишитися на ПМП за кордоном, зростає. Українці активно стають власниками житла за кордоном. Стало відомо, в яких країнах наші співвітчизники купують квартири частіше – ціни там значно нижчі у порівнянні з іншими.

Експертка з нерухомості Олена Біровчак повідомила, що українці найчастіше купують квартири у Туреччині, Іспанії, а також на Кіпрі. Причому на острові у Середземному морі громадяни нашої держави зазвичай інвестують у житло, яке будують турецькі компанії.

Примітно, що частка покупок житла за кордоном серед українців не збільшилася. Вона залишається приблизно на тому ж рівні, що і до початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 року.

“Найчастіше купують у Туреччині та Іспанії. Потім іде Балі, Чехія. Це те, що найбільший попит сьогодні має серед українців”, – зазначила аналітикиня. 

За словами Біровчак зазвичай українці купують житло у Туреччині під час попередніх продажів – pre-sales – коли нові будинки ще не введені в експлуатацію. Тоді ціни на квартири нижчі, їх швидко розкуповують за лічені місяці. Попит дуже значний, людям цікаво вкладати кошти у таку нерухомість.

“Я б сказала, що Туреччина лідирує сьогодні”, – наголосила аналітикиня.

Найбільший попит у Туреччині має доступне житло. Рідко трапляються запити на покупку великих та дорогих вілл. На вторинному ринку у цій країні купити житло за 90 тисяч доларів, хоча середня ціна складає близько 130-200 тис. доларів.

У Європі житло значно дорожче. Квартира в Іспанії коштуватиме близько 150-250 тисяч євро.

Нагадаємо, що співзасновниця першої в Україні фінтех-екосистеми Concord Fintech Solutions Олена Сосєдка повідомила українцям, що інвестиції в закордонну нерухомість можуть забезпечити диверсифікацію активів, потенціал підвищення та можливість отримання громадянства або посвідки на проживання.

Наголошено, що люди більше зацікавлені у невеликих квартирах, ціни на них в обласних центрах залишаються стабільними. Вказано, що інвестиції в нерухомість будуть прибутковими у довгостроковій перспективі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

54 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

56 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

57 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago