Пшонка-стайл за пів мільйона доларів: у Гореничах продають будинок екс-генпрокурора

Маєток колишнього генпрокурора-втікача Віктора Пшонки під Києвом виставили на продаж. Вартість нерухомості – 460 тисяч доларів.Рієлтори не спілкуються телефоном, але агенція, що займається продажем – досить солідна і спеціалізується на елітній нерухомості. “Інформатор” дізнався, що зараз відбувається з будинком, який став символом абсолютного несмаку і безглуздої помпезності. 

Повернули розкіш

Будинок, що належав Віктору Пшонці, після його втечі з країни у 2014 році, стояв пустий. З маєтку повиносили меблі та декор, місцями навіть познімали розетки, плитку.

Будинок відремонтували

 Тепер же там все довели до ладу – зробили ремонт та декорування. Звісно, що такої розкоші, як при Пшонці, там вже немає, але позолота, ліпнина, парча і таке інше в наявності. 

Так виглядає кухня

“Загальна площа будинку 511 кв.м. Площа ділянки 30 соток. Вишуканий будинок з вдалим плануванням, просторими приміщеннями. Ремонт та облаштування з якісних дорогих матеріалів. Неймовірне красиве меблювання. Меблі та предмети інтер’єру елітні італійських брендів – Treci Cecchini, Lucy, Corsini. В будинку вітальня з великим авторським каміном, столовою зоною, окрема кухня, декілька спальних кімнат, зони відпочинку, є сауна, басейн, на кожному поверсі ванні кімнати та санвузли. Комунікації: електрика, свердловина, каналізація септик, газ – газовий двоконтурний котел. Опалення – газове. Територія закрита цегляним парканом, відеоспостереження. На території є будинок для охорони, гостьовий будинок з 2 гаражами, відкритий басейн, озеро, прогулянкова алея. Вартість – $900/кв.м”, – йдеться в оголошенні.

Розкіш у стилі господарів
Особливо вражає музичний центр на підвіконні

У будинку є телевізор, кабельне ТБ, шафа, холодильник, ліжко, пральна машина, мікрохвильовка, кондиціонер, сигналізація, супутникове ТБ, лічильники, джакузі, душова кабіна, посудомийна машина, камін, оптоволоконний інтернет. Загальний стан будинку – дизайнерський ремонт.

У будинку всюди важкі масивні люстри
Куди ж без килимів і картин

Віктор Пшонка був генпрокурором України за президентства Януковича. У 2014 році Янукович, Пшонка, його син і ще низка їхніх високопоставлених осіб втекли у Росію і були оголошені в розшук в Україні.

По-багатому
Дивани та крісла в оксамиті

Уперше Віктор Пшонка та його син Артем опинилися під санкціями Євросоюзу 2014 року як особи, що підлягають кримінальному переслідуванню в Україні. Причиною стала “розтрата українських державних коштів та їх незаконне виведення за межі України”. Пшонку звинуватили в корупції, зловживанні службовим становищем і розтраті. Після того, як ексгенпрокурор покинув країну, в його будинку було знайдено безліч предметів розкоші.

Статуетки та годинники – візитівка господарів
Джакузі з санвузлом

У триповерховому особняку генпрокурора тоді знайшли скульптури левів при вході, дивани із золотою оббивкою, світлини Пшонки в образі Цезаря, велику кількість картин, зброї, ікон і навіть мощі святих. Все це коштувало господарям понад 15 мільйонів доларів.

Басейн
Ванна кімната

Вже за декілька років від розкоші в будинку майже нічого не залишилось. У 2019 році журналісти навідались у маєток і виявили там голі стіни та навіть зняту плитку. Хто пограбував будинок – й досі невідомо. Можливо, мародери, а можливо сам власник найняв охоронну фірму, аби забрати свої скарби.

Дизайнер старався
Люстри – наше все

Проте колишній генпрокурор не сидів, склавши руки. Улітку минулого року Віктор Пшонка виграв судовий процес у Європейському союзі, домігшись скасування санкцій для себе і свого сина Артема Пшонки. Генеральний суд ЄС ухвалив рішення, пославшись на помилки в оцінці та сумніви в тому, що вони були засновані на досить “твердій фактичній основі”.

Родинне вогнище
Циганський стиль

Столичний активіст Олександр Довгий стверджує, що Гореничі – колишня вотчина родини Пшонки. А по вулиці Стрілецькій розташовано відразу три їхні будинки.

“Один з них і виставили на продажу після капітального ремонту. Ціна смішна – пів мільйона доларів. Не секрет, що тільки земля у Гореничах скільки коштує. А тут цілий будинок у стилі “пшонка-стайл” – і за пів мільйона. Зазвичай, такі пропозиції перекуповують самі рієлтори, а згодом перепродають за ціну набагато вищу. Але тут все тримають в таємниці – і продавця, і кадастровий номер, і навіть адресу. Мені відомо лише, що цей будинок оформлений на сторонню особу”, – пояснив Довгий.

Гостьовий будиночок
Ставок треба буде чистити

За його словами, місцеві повідомляють, що вже бачили у Гореничах втікача Артема Пшонку. Втім на продаж нерухомість була виставлена ще у січні, але з того часу покупців на будинок не знайшлося.

Ольга Степанова

Recent Posts

Сукупність хвороб не враховується: юрист про оцінку ВЛК стану здоров’я чоловіків

Під час визначення придатності до служби військово-лікарська комісія бере до уваги найбільш гостре захворювання військовозобов’язаного.…

10 хв. ago

Робота мрії з видом на море: в Німеччині рідкісна вакансія побила рекорд серед кандидатів

В Німеччині оголосили конкурс на посаду наглядача маяка. На неї подалися 1100 осіб Про це пише німецьке…

19 хв. ago

“Знятий” і “виключений” з військового обліку: адвокат пояснив, чи є різниця

В Україні багато хто плутає або узагальнює поняття "знятий" та "виключений" з військового обліку. Однак між…

31 хв. ago

Просто та красиво: 7 наймодніших суконь на літо 2024

Літній гардероб повинен бути не тільки стильним, але й комфортним та практичним. Тому варто обирати…

40 хв. ago

Операція “бусик”: стало відомо, скільки коштує, щоб відпустили з автобуса ТЦК

Один із мешканців Одеси розповів про те, як мало не став жертвою "операції бусик" (коли…

51 хв. ago

Стало відомо, у яких містах Європи найкраще співвідношення ціни та якості у 2024 році

Звісно, вирушаючи на відпочинок, більшість туристів намагаються зробити все можливе, щоб заощадити. Однак це втрачає будь-який…

59 хв. ago