Скільки коштують квартири у Харкові під час війни: можна придбати за ціною комп’ютера

Через постійні російські обстріли попиту на купівлю житла майже немає, а ціни впали. Середня вартість м² станом на кінець лютого 2024 року, за даними Dom.ria, становить $799 або 30 921 грн.

Для порівняння, у Києві м² на вторинному ринку коштує в середньому $2 043, а квартира – понад $144 тис. У Львові середня вартість м² становить $1457, у Дніпрі – $1067.

Скільки коштує квартира у Харкові

Середня ціна за об’єкт у Харкові становить $39 239, найдешевше в Індустріальному районі міста – $643 за м². В інших районах ціни наступні:

Київський – $663
Немишлянський – $846
Новобаварський – $784
Основ’янський – $834
Салтівський – $763
Слобідський – $815
Холодногірський – $837
Шевченківський – $999

Найдешевші квартири у Харкові

Ціни на квартири-готельки у Харкові стартують від $3,5 тис. Найдешевший варіант – житло загальною площею 21 м² у Київському районі. Квартира потребує ремонту, але повністю мебльована та укомплектована технікою.

За $7 тис. продається готелька з євроремонтом у новому будинку, однак її площа менша – 13,4 м². Загалом на сайтах з пошуку нерухомості багато таких дешевих пропозицій на будь-який смак та бюджет. За $9 тис. можна придбати готельку зі свіжим ремонтом, технікою та кухнею.

Смарт-квартири в Харкові

Придбати смарт-квартиру в Харкові можна щонайменше за $11,5 тис. Найдешевший варіант – житло площею 12 м² у новобудові зі свіжим ремонтом, меблями та технікою. За такі ж гроші продається однокімнатна квартира 25 м², у якій розпочали капітальний ремонт.

Однокімнатну квартиру площею 27 м² у Харкові можна придбати за $12 тис. Схожих оголошень дуже багато. Таке житло переважно із свіжим ремонтом, укомплектоване меблями та технікою.

Від $15 тис. у Харкові можна знайти однокімнатну квартиру біля метро та із сучасним ремонтом.

Двокімнатні квартири

Найдешевша двокімнатна квартира у Харкові коштує $7 тис. Це готелька площею 28 м², яка потребує ремонту. Трохи дорожче, за $9,2 тис. можна придбати готельку укомплектовану меблями, технікою та зі своїм санвузлом.

За $16,5 тис. продається двокімнатна квартира площею 48 м² в Індустріальному районі. Вона розташована на першому поверсі дев’ятиповерхового будинку, з меблями та технікою.

Багато пропозицій з продажу двокімнатних квартир за $18 тис. Їхня площа близько 45 м². Таке житло укомплектоване меблями і технікою, але потребує хоча б косметичного ремонту.

Двокімнатні квартири з євроремонтом у Харкові стартують від $22 тис. Наприклад, за таку ціну пропонують житло в Салтівському районі. Площа квартири становить 44 м², уся техніка та меблі залишаються новому власнику.

Відносно дешевих варіантів житла на сайтах багато, водночас елітну нерухомість також намагаються продати. Так, у Харкові пропонують двокімнатну квартиру у центрі за $430 тис. Її площа становить 170 м².

Трикімнатні квартири

Ціни на трикімнатні квартири в Харкові стартують від $11,5 тис. Загальна площа житла 42 м². Квартира розташована на першому поверсі двоповерхового будинку і потребує ремонту.

За $23 тис. у Харкові можна придбати трикімнатну квартиру площею 65 м². Вона розташована на шостому поверсі девʼятиповерхового будинку. Пропозицій від $23 до $30 тис. багато, майже усі вони потребують хоча б косметичного ремонту.

Трикімнатну квартиру укомплектовану необхідними для життя технікою та меблями у Харкові можна купити щонайменше за $25 тис. Наприклад, у Київському районі міста пропонують житло площею 62 м² у жилому стані. Усе в квартирі залишається новому власнику.

Минулого року ціни на житлову нерухомість в Україні зросли у середньому на 14,5% у порівнянні з 2022 роком.

Найбільше зросли ціни на двокімнатні квартири на вторинному ринку, повідомляє Державна служба статистики.

Ріст вартості житла був майже втричі вищим, ніж офіційний рівень інфляції (5,1%).

На первинному ринку ціни на квартири зросли на 12,8%, на вторинному – на 15,6%.

Ольга Степанова

Recent Posts

У небі залишаться тільки супутники Ілона Маска: Starlink відріже Землю від решти Всесвіту

Учені з Нідерландів стверджують, що радіохвилі від зростаючої мережі супутників Ілона Маска можуть назавжди закрити…

59 хв. ago

Швейцарія може запровадити платіжні картки для біженців

Парламент Швейцарії підтримав створення платіжної системи для прохачів притулку на основі спеціальних дебетових карток. Йдеться…

1 годину ago

Механік назвав “ахіллесову п’яту” французьких автомобілів: чому краще про них забути

Існує серйозна проблема, з якою люди стикаються знову і знову, коли купують французькі автомобілі, пише Express, поділившись…

1 годину ago

Ненависть зашкалює: у Львові ТЦКашники ногами мобілізували перехожого

Скандали з представниками ТЦК виникають у різних куточках України. Однак саме на Західній Україні вони "найяскравіші" і…

1 годину ago

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

1 годину ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

1 годину ago