Українці стали вибагливішими до вибору житла: що саме шукають орендарі

Війна в Україні змусила мільйони людей покинути свої домівки та шукати прихисток у більш безпечних регіонах. Це призвело до значного зростання попиту на орендне житло, що, в свою чергу, вплинуло на ціни та переваги орендарів. Експерти розповіли, на що найбільше звертають увагу при виборі квартири та які прогнози.

Про це розповідають “Українські національні новини“.

За словами експертів з нерухомості, на ринку оренди житла зараз користуються попитом квартири, які відповідають наступним критеріям:

  • Невисока поверховість

Багато людей, рятуючись від обстрілів, не мали часу збирати речі, тому їм потрібна квартира, куди можна швидко піднятися без ліфта. Крім того, під час відключень електроенергії, які в Україні трапляються нерідко, жити на нижніх поверхах набагато зручніше.

Оренда квартири, фото YouTube
  • Наявність газу

Газ – це не лише можливість готувати їжу, але й обігрівати квартиру взимку. В умовах дефіциту електроенергії та перебоїв з її постачанням газ стає практично незамінним джерелом тепла.

  • Невелика площа

Через війну багато людей втратили роботу та джерела доходу, тому вони шукають більш бюджетні варіанти оренди. Як правило, невеликі квартири дешевші, ніж просторі.

  • Зручне розташування

Люди прагнуть жити ближче до роботи, шкіл, магазинів та інших важливих об’єктів інфраструктури. Це економить час та кошти на транспорт.

Важливо зазначити, що ціни на оренду житла в Україні зараз значно вищі, ніж до війни. Це пов’язано з дефіцитом пропозицій на ринку та високим попитом. Орендарі змушені йти на компроміси та обирати не завжди ідеальні варіанти.

Однак, експерти прогнозують, що з часом ситуація на ринку оренди житла буде поступово стабілізуватися. Ціни на оренду почнуть знижуватися, а пропозицій стане більше.

Оренда житла. Фото Freepik
Ольга Степанова

Recent Posts

У Житомирі вздовж берега річки Тетерів зафіксовано масовий мор риби

У Житомирі зафіксували масовий мор риби вздовж берега річки Тетерів в районі Корбутівки. За цим…

2 хв. ago

“Великий удар під дих Москві”: нардеп Дунда запропонував ЗСУ зайти в Білорусь

Нещодавно самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що їм потрібно готуватися до війни, як уже зараз…

25 хв. ago

Жінку оштрафували на 140 тисяч гривень через ТЦК і забрали телефон

У Чернігівській області жінку оштрафували на 140 тисяч гривень за те що вона у місцевому…

38 хв. ago

Не наші методи: нардеп “Слуги народу” вважає, що гроші добровольцям ЗСУ не потрібні

Народний депутат Ігор Кривошеєв називає виплати військовим "неправильною мотивацією". Народний депутат від "Слуги народу" Ігор Кривошеєв вважає,…

43 хв. ago

Через густий туман у Києві трапилось багато серйозних ДТП: подробиці та фото, відео

У суботу, 5 жовтня, Київ опинився в умовах густого туману, що спричинило значне ускладнення ситуації…

57 хв. ago

Окупанти будуть атакувати Запоріжжя: у ЗСУ спрогнозували, кили буде гаряче

Ситуація на Запорізькому напрямку неспокійна. Окупанти можуть активізувати штурми вже найближчими днями. Але прямо зараз активність росіян…

1 годину ago