Камала Гарріс жодного разу не згадала Україну у своєму першому передвиборчому інтерв’ю

Віцепрезидентка США Камала Гарріс дала своє перше велике інтерв’ю як кандидатка в президенти, жодного разу не згадавши в ньому Україну. Повний текст інтерв’ю публікує CNN.

Інтерв’ю було саме передвиборчим, і разом із Гарріс на запитання відповідав її напарник, кандидат на посаду віцепрезидента Тім Волз.

Бесіда з журналісткою торкнулася безлічі тем, пов’язаних із планами Гарріс на президентській посаді в разі перемоги, а також із перебігом самої передвиборчої кампанії. Основний блок запитань, звісно, стосувався внутрішньої економічної та соціальної проблематики в США. Але зовнішньої політики теж торкнулися, зокрема війни Ізраїлю проти ХАМАС.

“Я однозначна і непохитна у своїй відданості обороні Ізраїлю і його здатності захищатися. І це не зміниться. (…) Ізраїль мав право – має право захищатися. Але те, як це робиться, має значення. Занадто багато невинних палестинців було вбито. І ми повинні укласти угоду [про мир]. Ця війна має закінчитися”, – відповіла Гарріс на запитання про те, чи не вважає вона за необхідне урізати військову допомогу Ізраїлю.

І це все, що було сказано про зовнішню політику США. Ані Україна, ані Росія, ані Іран, ані НАТО, ані Китай в інтерв’ю не згадувалися. Варто однак зазначити, що журналістка CNN, яка інтерв’ювала Гарріс і Волза, майже повністю зосередилася на внутрішньому порядку денному США і не торкалася тем зовнішньої політики, за винятком Ізраїлю.

Ставлення Камали Гарріс до України

Нагадаємо, Камала Гарріс, ймовірно, абсолютно не розбирається в ситуації навколо України. Американські аналітики вважають, що вона має досить поверхневе уявлення про російсько-українське протистояння. Ймовірною причиною цього називають ту обставину, що на посаді віцепрезидентки вона опікувалася переважно внутрішніми американськими справами – у неї просто не було особливого приводу влізати в зовнішню політику.

Однак гірше може бути те, що перед самим початком повномасштабного російського вторгнення в Україну Гарріс особисто посварилася з Володимиром Зеленським. Тоді Київ закликав США ввести превентивні санкції проти РФ, щоб не допустити вторгнення. А Гарріс сказала йому, що неможливо карати країну санкціями за те, чого вона ще не зробила.

Проте Гарріс кілька разів робила публічні заяви про Україну, в яких обіцяла загалом продовжувати політику підтримки Києва, яку веде адміністрація Джо Байдена.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

36 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

37 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

39 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

49 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

51 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

52 хв. ago