Марихуана, ЛСД та амфетамін: як син депутата Горковенка рекламує Україну у Лондоні

Вже давно нікого не дивує, що за дивним збігом обставин майже всі діти українських депутатів різних рівнів здобувають освіту за кордоном. Що ж поробиш – ну, мабуть, не вірять їхні батьки в українську освіту і перспективи країни загалом.

Не є винятком і депутат Київської обласної ради від «Європейської солідарності» Володимир Горковенко. Згідно із записом в акаунті LinkedIn, його син Назар є студентом Bayes Business School.

Це елітний освітній заклад, який знаходиться у Лондоні. Акаунт Горковенка-молодшого у соціальній мережі Threads підтверджує, що він перебуває саме у Великій Британії.

Мабуть, соті долі відсотка виборців пана Горковенка можуть дозволити собі навчати своїх дітей тут. Бо ціна складає 47 тисяч фунтів за трирічний курс навчання в цій школі + щонайменше 15 тисяч фунтів проживання да додаткові витрати (за умови дуже скромного житла та рівня витрат) на рік або 45 тисяч фунтів за весь період. Отже, пан Горковенко сплачує за навчання сина щонайменше 92 тисячі фунтів або більше 4,1 млн грн за весь період, по 1,4 млн грн на рік.

Звідки у депутата гроші на це – декларація Горковенка дає відповідь дуже опосередковану. Бо згідно з інформацією з сайту НАЗК, після звільнення з посади начальника відділу зв’язків зі ЗМІ АП Петра Порошенка пан Горковенко обрався до Київської обласної ради у статусі «тимчасово непрацюючого» і у подальшому переважно жив на утриманні власної дружини.

Зокрема, у 2020 році дохід він отримав лише від продажу рухомого майна на 357 тис грн, підприємницька діяльність дружини принесла 227 тисяч. У 2022 році у Володимира Горковенка не було доходів взагалі, і, якби не дружина, то депутат був би змушений просто виживати. Лише у 2023 році став займатися, і одразу – із вражаючою успішністю, за рік – 3,7 млн грн. Який саме бізнес має депутат, достеменно невідомо, але в інфополі було декілька скандалів, пов’язаних із діяльністю Горковенка як піарника.

Втім, повернімося до сина депутата. Як свідчать британські реєстри, його життя у Лондоні було досить бурхливим, і, як і батько, піар для рідної країни він робив. Щоправда, не зовсім такий, на який би очікували виборці його батька.

Отже, мабуть, забувши, що приїхав до Лондона вчитися, Горковенко-молодший відкрив у британській столиці компанію під назвою KYIV420 LTD. Назва доволі дивна і не зовсім зрозуміла широкій аудиторії. А справа в тому, що 420 на сленгу споживачів наркотичних речовин означає марихуана або гашиш.

Втім, можливо, це якесь непорозуміння, і назва компанії означає щось інше? Ми знайшли сайт компанії Горковенка-молодшого, який показав, що форма відповідає змісту. Отже, британська компанія сина депутата займалася продажем футболок з принтами, що символізують або прямо згадують наркотичні речовини.

Ось, наприклад, футболка з принтом, на якому зображений стилізований герб Києва, тільки замість листя каштану – лист марихуани.

Або зовсім однозначно – футболка із принтом із цілим списком наркотичних та психоактивних речовин: MDMA (амфетамін), марихуана, ЛСД, Ксанакс.

Дивне просування іміджу рідної країни – продаж одягу, який виглядає як пропаганда вживання наркотиків. Вочевидь, син депутата вважає такий спосіб життя крутим і прогресивним.

Але, як виявилося, ситуація ще цікавіша. У Лондоні бізнес чомусь не пішов, і компанію Горковенко-молодший із партнерами прикрили. Проте сайт компанії працює. А ось в Україні є ще один сайт з такою самою назвою, але іншим доменом.

І цей сайт прямо займається продажем наркотиків. Як зазначається на сторінці, тут продаються «бошки» і «гарик». Бошки – це у перекладі зі сленгу – марихуана, а «гарик» – гашиш.

І перший, і другий сайти створені у 2023 році з часовим лагом у 2 місяці.

Чи пов’язані ці два сайти? Не беремося стверджувати достеменно, але у маркетингу є технологія, коли щось заборонене рекламується і просувається за рахунок чогось дозволеного. Це можна побачити на прикладі алкоголю або сигарет, виробники яких спонсорують спортивні заходи, створюють розважальні формати і часто – просувають назву бренду, не рекламуючи сам продукт. Подібне практикують виробники горілки, які у прайм-там дають рекламу «сили природи Карпат» чи чогось подібного.

Тож чи можуть футболки із принтами Kyiv420 рекламувати нелегальний магазин наркотиків Kyiv420? Відповідь на це питання мають дати правоохоронці. Однак вже зараз зрозуміло, що син депутата просуває Україну за кордоном не зовсім так, як того б очікували виборці Володимира Горковенка.

Романчук Микола

Recent Posts

У Монако виявили замаскований Porsche з України за 10 мільйонів (фото)

На одному з паркінгів у центрі Монако сфотографували купе Porsche 911 GT3. Спорткар має українські номери,…

47 секунд ago

“Робочий захід”: Джонсон планував військовий рейд у Нідерланди на завод вакцин проти COVID

За спогадами Бориса Джонсона, рейд планувався на невеликих човнах, які мали б перетнути Ла-Манш. Однак…

10 хв. ago

Трампа порівняли з «молодим» Зеленським: в чому особливість його кампанії

Президентська кампанія Дональда Трампа нагадує кампанію Володимира Зеленського, яку він проводив у 2019 році, відзначив…

18 хв. ago

Король Чарльз ІІІ розповів, чому його мати провела свої останні дні в Балморалі (фото)

Король Чарльз ІІІ 28 вересня під час промови в Холіруді в Единбурзі, присвяченій 25-річчю шотландського парламенту,…

28 хв. ago

Зарплата до 200 тисяч і жоден ТЦК не чіпатиме: для чоловіків з’явилися завидні вакансії

Українці, які не хочуть аби їх чіпали ТЦК, можуть самостійно вибрати собі професію та захищати свою країну.…

36 хв. ago

Пенсіонерам заблокують банківські картки: хто під загрози і як не залишитися без грошей

Більшість пенсіонерів отримує свої державні виплати на картку, але банк може заблокувати вас рахунок. Так,…

44 хв. ago