Таємниці особистого життя Лукашенка: чому його дружину називають “дама з коровою”

30 серпня 2024 року самопроголошений президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко святкує 70-річчя. Подібно до свого “товариша” Володимира Путіна, особисте життя білоруського диктатора сховане за залізними дверима. Утім, у політичного діяча була дружина, відома як “дама з коровою”. 

За наявними даними, Лукашенко був одружений лише один раз на Галині Желнерович. Вона народилася у 1955 році та походила зі звичайної сім’ї. Уперше зустріч проросійського політика та його майбутньої дружини відбулася ще у сільській школі у Рижковичах. Згодом вони разом навчалися на історичному факультеті Могильовського інституту. У 1975-му Лукашенко зробив Галині пропозицію, після чого у пари народилося двоє синів – Віктор і Дмитро.

Як відомо, попри відсутність офіційного розлучення, очільник Білорусі не проживає з дружиною вже протягом багатьох років. Галина майже ніколи не супроводжувала чоловіка на ділових зустрічах, тільки один раз поїхавши з ним в зарубіжну поїздку до Ізраїлю у 1994 році.

Подейкують, що у жінки є будинок у рідному селі, який огороджений високим парканом. Лукашенко наказав взвести огорожу після того, як у медіа з’явилося фото Галини з коровою. Нібито це розлютило політика і він наказав забрати у дружини свійську тварину та поставити охорону до будинку.

Попри неофіційне розлучення з дружиною, Лукашенко мав чимало жінок на стороні. Однією з них стала лікарка Ірина Абельска, яка супроводжувала диктатора у поїздках. За чутками, Ірина – мати позашлюбного сина вусатого поплічника Росії Миколи.

Ще однією пасією білоруса називають співачку Ірину Дорофєєву, яку Лукашенко помітив у Театрі пісні. Згодом фото артистки почали з’являтися на вулицях Мінська, на одязі та навіть на пакетах. Дорофєєву неодноразово бачили з самопроголошений президентом у відпустках до Сочі.

Під час святковогоо концерту з нагоди Дня незалежності Білорусі у 2008 році, політика помітили разом з 18-річною вокалісткою Марто Голубєвою, яка супроводжувала його на відкритті оновленого Великого театру опери й балету у 2009-му.

Востаннє Лукашенка бачили з Мартою на фіналі конкурсу “Міс Білорусь-2016”. Тоді ж поруч з ним крутилася модель та телеведуча Поліна Шуба. В одному з інтерв’ю очільник країни зізнався, що знає юну брюнетку з 12 років. Якийсь час Поліна працювала в службі протоколу Лукашенка. Їх можна було помітити разом під час хокейних матчів та на різних інших публічних заходах.

Серед фавориток друга Путіна були також Аліна Роскач – фіналістка конкурсу краси “Міс Білорусь-2016”,  “Королева-весна-2013” Дарина Шманай та 21-річна “Міс Білорусь-2018” Марія Василевич

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

56 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

57 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

58 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago