Стефанчук анонсував у Раді кадрові питання: хоче повноцінних міністрів, а не тимчасових

На одному з найближчих пленарних засідань парламент може призначити нових посадовців на актуальні вакансії у Кабінеті Міністрів. Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук вважає, що парламент має вирішити проблему тимчасових керівників та проголосувати за повноцінних міністрів. Наразі в уряді п’ять міністерств очолюють тимчасові кадри

На думку Стефанчука, кадрові питання є одними із найскладніших. У ефірі телемарафону він зазначив, що необхідно відходити від практики “виконувачів обов’язків за тими чи іншими напрямами”.

“Повинен бути міністр, повноцінний член уряду, який виконує завдання, які на нього покладає народ України, на ввіреній йому ділянці у виконавчій владі”, – сказав спікер Верховної Ради.

Сольський та Кубраков: чому вони покинули посади

Нагадаємо, нещодавно Мінагрополітики та Мінінфраструктури залишилися без своїх керівників. Микола Сольський, який відповідав за аграрний сектор, написав заяву за власним бажанням. Однак навряд чи він справді мав таке бажання: наразі ексміністр отримав підозру від НАБУ. Його підозрюють у масштабних земельних аферах та махінаціях на суми в сотні мільйонів гривень. 

Що ж до колишнього очільника Міністерства інфраструктури, розвитку громад та територій Олександра Кубракова, то йому наразі ніяких підозр чи звинувачень не висунули. Втім, є інформація, що він програв апаратну боротьбу за кадровий контроль над Кабміном. Кажуть, що Кубраков мав конфлікти з керівництвом Офісу президента, що і стало причиною його звільнення з посади. 

Серед можливих кандидатів на місце Кубракова називали міністра оборони Рустема Умєрова та міністерку економіки Юлію Свириденко. Про ймовірне призначення Умєрова писав журналіст Юрій Бутусов ще до звільнення міністра інфраструктури, в Офісі президента цю інформацію назвали фейком.

Тимчасовим керівником Мінагрополітики зараз є Тарас Висоцький, а Мінінфраструктури – Василь Шкураков. Про Висоцького відомо, що він обіймав посаду першого заступника ексміністра Сольського у міністерстві аграрної політики. Шкураков, відповідно, був першим заступником звільненого міністра інфраструктури Кубракова. Кабмін тимчасово поклав на них виконання обов’язків міністрів 14 травня.

Хто ще в Кабміні перебуває у статусі виконувачів обов’язків

Тимчасові керівники очолюють зараз ще три українські міністерства. Матвій Бідний тимчасово виконує обов’язки міністра молоді та спорту, Ростислав Карандєєв – міністра культури та інформаційної політики, Олександр  Порхун – міністра у справах ветеранів України.

Юлия Ковальчук

Recent Posts

Принцеса Анна поділилася першою заявою після струсу мозку

Принцеса Анна поділилася своїм першим повідомленням після того, як її виписали з лікарні, де вона…

1 годину ago

Астронавти NASA застрягли в космосі на пів року через поломку корабля

Американські астронавти Баррі Вілмор та Суніта Вільямс, які мали повернутися на Землю після тижневої місії…

1 годину ago

В Україні з’явиться новий податок: ціни збільшаться на низку популярних продуктів

До Податкового кодексу введуть нову ставку податку на мінеральні та газовані води з додаванням цукру…

1 годину ago

Уряд погодився збільшити бронь від мобілізації для чиновників та працівників держструктур

Кабінет міністрів вніс зміни в організацію призову військовозобов’язаних громадян на військову службу під час мобілізації. Про це повідомив представник…

1 годину ago

“Все глибша і глибша прірва”: Притула висловився про українців, що виїхали за кордон

Колишній телеведучий та волонтер Сергій Притула розкритикував владу за обмеження українців за кордоном на тлі посилення мобілізації.…

1 годину ago

Євросоюз перестав купувати в України яйця та цукор без мита

Європейська комісія ухвалила рішення про введення скасованого раніше в рамках торговельного безвізу мита на два…

2 години ago