Байден не буде знімати свою кандидатуру з виборів після невдалих дебатів

Президент США Джо Байден не знімає свою кандидатуру з президентських виборів 2024 року після невдалих для нього дебатів. Байден пообіцяв прихильникам, що переможе. За словами американського лідера, конкуренція на виборах буде нескладною.

Про це повідомила пресслужба Білого дому. Байден назвав Трампа справжньою загрозою для країни.

“Я б не балотувався знову, якби не вірив усім серцем і душею, що зможу виконати цю роботу, тому що, відверто кажучи, ставки надто високі. Дональд Трамп є справжньою загрозою для цієї нації. Він становить загрозу нашій свободі, він становить загрозу нашій демократії, і він є буквально загрозою всьому, що ми відстоюємо як нація”, – заявив Байден.

Президент США наголосив, що вибір на цих виборах досить простий. Бо, за словами Байдена, Дональд Трамп знищить демократію Сполучених Штатів.

Дебати Байдена та Трампа

Дебати між Дональдом Трампом та Джо Байденом пройшли 27 червня. У студії не було глядачів й журналістів. Сторони обговорили безліч питань у тому числі й війну в Україні. Трамп заявив, що Україна не виграє війну проти Росії й повторив свої тези, що РФ не напала б, якби президентом Сполучених Штатів був він. Ще Трамп пообіцяв швидко закінчити війну та пригрозив припинити допомогу. 

За підсумками дебатів 67% глядачів присудили перемогу Трампу. При цьому 57% респондентів взагалі не впевнені у здатності Джо Байдена керувати США надалі. Спікер Палати представників Конгресу США, Майк Джонсон закликав відправити чинного президента країни у відставку. Він вважає, що дебати між Байденом та Трампом продемонстрували недієздатність голови держави.

ЗМІ та журналісти США, навіть ті, які вважаються прихильними до Демократичної партії, також розкритикували виступ Байдена. На думку медіа, чинний президент підтвердив звинувачення опонентів в тому, що себе не контролює. Вони вважають, що Байден продемонстрував неготовність надалі бути президентом.

Байден визнав, що його вік впливає на здатність до дебатів. Проте він заявив, що впевнено виконує обов’язки американського президента. І готовий балотуватися знову.

Ольга Степанова

Recent Posts

Скільки українців виживають за межею бідності: нардеп вразила цифрою

Понад 50% українців наразі перебувають за межею бідності. Такі дані навела народна депутатка України, членкиня…

1 хв. ago

У Раді пояснили, чи вручатимуть повістки українцям за кордоном

Військовозобов'язані українці до 16 липня повинні оновити свої облікові дані. Це також стосується й громадян, які…

2 хв. ago

Естонія скасовує пільги на транспорт для біженців з України

Українські  біженці, які проживають в Естонії, з 1 липня більше не зможуть безкоштовно їздити в…

4 хв. ago

Ця зима буде пекельною: але наступна стане ще гіршою: українців терміново попередили

Під час інтерв'ю в ефірі одного з телеканалів, ексзаступник секретаря РНБО Степан Гавриш розповів про те, що…

11 хв. ago

Люди панікували та кричали: літак під час сильної турбулентності розірвало на частини (відео)

Пасажирський лайнер авіакомпанії Air Europa, що прямував з Іспанії до Уругваю, "розірвало на частини" внаслідок сильної…

26 хв. ago

У вівторок киян знеструмлюватимуть у світло-сірій зоні: світла не буде вже до півдоби

Більш жорсткі умови розподілення електроенергії пов'язані зі спекотною погодою, що встановилася днями в Україні, а…

42 хв. ago