Старий поплутав береги: Лавров з трибуни ООН почав погрожувати ядерною зброєю

Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров, схоже, взагалі втратив береги. Під час свого виступу на Генеральній Асамблеї ООН він почав відкрито погрожувати західним країнам ядерною зброєю – зокрема, мав зухвалість заявити, щоб Захід не робив “спроб перемогти у боротьбі з ядерною державою”.

Про це повідомляє Associated Press. Лавров вчергове повторив одну з улюблених кремлівських тез – що Захід нібито використовує Україну як “інструмент” проти Росії.

“Я не говоритиму тут про безглуздість і небезпеку самої ідеї спроби боротися до перемоги з ядерною державою, якою є Росія”, – заявив міністр країни, яка стала сателітом Китаю та приймає милостиню від країн на кшталт КНДР.

Щобільше, Лавров настільки розвоювався, що продовжив свої погрози вже після виступу, під час пресконференції. Там він заявив, що Захід повинен “зрозуміти почуте”.

“Незалежно від того, чи дадуть Україні дозвіл на постачання зброї великої дальності, ми подивимося, як вони зрозуміли почуте”, – зухвало заявив він.

У середу, 25 вересня, російський так званий “президент” Володимир Путін заявив про розширення російської доктрини ядерного стримування. Це відбулося на тлі візиту до США президента України Володимира Зеленського, який переконує західних партнерів дати дозвіл на удари вглиб Росії. Аналітики кажуть, що заява Путіна спрямована в першу чергу на залякування західних партнерів України.

Втім, чим саме лякати – залишається велике питання. Випробування ядерної міжконтинентальної балістичної ракети РС-28 “Сармат” на ракетному полігоні поблизу Плесецького космодрома в Росії завершилося феєричним провалом. Ракета вибухнула прямо на полігоні, залишивши на своєму місці велетенську вирву, це сталося приблизно 20 або 21 вересня.

Романчук Микола

Recent Posts

Автомобіль заправлять “бодягою”: нові акцизи вдарили по якості палива

Нещодавно в Україні збільшили акцизи на паливо, що викликало побоювання експертів про можливе зростання "тіньових"…

5 хв. ago

Забезпечила себе до кінця життя: жінка успадкувала “дешеву” картину, яка виявилась шедевром

Героїня телевізійного шоу Antiques Roadshow, в ефірі якого експерти оцінюють вартість антикварних речей, розплакалась від…

20 хв. ago

Росія хоче, щоб Трамп, у разі перемоги на виборах, «скасував» два українських закони

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія «буде рада будь-яким ініціативам» для завершення війни в…

33 хв. ago

Служитимуть не всі: хто з українців може отримати відстрочку у жовтні

В Україні триває загальна мобілізація. Однак деякі категорії військовозобов'язаних мають право на відстрочку від призову. Розповідаємо,…

41 хв. ago

Пропонували гроші за мовчання: жінку чекав сюрприз у пачці з-під чипсів

40-річна Інгрід Біфорт з Великої Британії розповіла про моторошну знахідку в пакеті з-під чипсів, яку разом з…

53 хв. ago

В Україні може з’явитися “приватна ППО”: офіцер ЗСУ розповів подробиці

Приватним підприємствам в Україні можуть дозволити встановлювати системи ППО. Про це повідомив в ефірі "Апостроф TV" Павло Кишкар,…

1 годину ago