Трамп звинуватив Цукерберга у змові і погрожує йому довічним ув’язненням

45-й президент США Дональд Трамп заявив, що Марк Цукерберг, генеральний директор Meta, готував змову проти його персони під час виборів 2020 року, і заявив, що Марк “проведе залишок свого життя у в’язниці”, якщо зробить це знову. Про це Трамп пише в новій книзі “Save America”, яка має бути опублікована наступного тижня, повідомляє Politico.

Це є останньою атакою Трампа на Цукерберга, якого він неодноразово звинувачував у втручанні в останні президентські вибори. І це відбувається в той час, коли Meta зробила кроки, щоб запевнити консерваторів, що вона не вплине на кампанію цього року.

“Врятувати Америку”, книга, написана Трампом, яка з’явиться на прилавках книжкових магазинів 3 вересня, містить недатовану фотографію зустрічі Трампа з Цукербергом у Білому домі. Книгу “Врятуємо Америку” випускає видавництво Winning Team Publishing, яке заснували Дональд Трамп-молодший і Серхіо Гор, союзник Трампа.

Під фотографією Трамп пише, що Цукерберг “приходив в Овальний кабінет, щоб побачитися зі мною. Він приводив свою дуже милу дружину на вечері, був таким милим, як тільки міг, і при цьому завжди справжня змова проти президента”, — додав Трамп, згадуючи внесок у розмірі 420 мільйонів доларів, який Цукерберг і його дружина Прісцилла Чан зробили під час виборів 2020 року для фінансування виборчої інфраструктури.

Марк Цукерберг із дружиною Фото: Mark Zuckerberg/Instagram

“Він сказав мені, що на Facebook немає нікого, схожого на Трампа. Але водночас і з якоїсь причини він налаштував його проти мене. Ми уважно стежимо за ним, і якщо цього разу він зробить щось протизаконне, то проведе решту свого життя у в’язниці — як і інші, хто шахраюватиме на президентських виборах 2024 року”, — продовжує Трамп.

Трамп уже робив подібні зауваження про Цукерберга. У липневому пості на Truth Social Трамп написав, що в разі обрання він буде переслідувати “шахраїв на виборах на небачених раніше рівнях, і їх відправлять до в’язниці на тривалі терміни. Ми вже знаємо, хто ви. Не робіть цього! Цукербакси, стережіться!” — писав Трамп.

Марк Цукерберг Фото: Getty Images

Республіканці критикували Meta за придушення контенту, який міг би завдати шкоди президенту Джо Байдену у 2020 році, зокрема, за репортажі про сина тодішнього кандидата Хантера. На той час ФБР попередило, що висвітлення подій могло бути частиною організованих Росією зусиль із впливу на вибори.

У понеділок Цукерберг надіслав листа до контрольованого республіканцями юридичного комітету Палати представників, у якому визнав, що замовчування цієї історії було помилкою, заявивши, що “відтоді стало зрозумілим, що репортаж не був російською дезінформацією, і, озираючись назад, ми не повинні були знижувати рейтинг цієї історії”.

У тому ж листі Цукерберг написав, що адміністрація Байдена намагалася “чинити тиск” на Мету, щоб той применшив значення певного контенту про Covid-19, що, за його словами, було “неправильним” для Білого дому.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

53 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

54 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

55 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago