Кабмін чекають зміни. Рада найближчим часом повернеться до кадрових питань

У Верховній Раді уже найближчим часом повернуться до кадрових питань Кабінету міністрів. Один з акцентів може бути на призначені саме міністрів, замість виконувачів обовʼязків.

Про це заявив глава Верховної ради Руслан Стефанчук в ефірі національного телемарафону. Він наголосив, що це необхідно для професійної роботи уряду.

“Я переконаний, що найближчим часом Рада повернеться до кадрових питань. Наша задача — заповнити уряд. Уряд повинен фахово та професійно працювати, повинні бути люди, які відповідають за свої сфери”, — сказав Руслан Стефанчук.

Глава ВР наголосив, що зараз необхідно відходити від практики виконувачів обов’язків, адже у Кабміні мають бути міністри, які є повноцінними членами уряду та які виконують завдання, покладені народом України.

“Я не буду анонсувати, але думаю, що одне з найближчих засідань Ради може бути присвячене кадровим питанням”, — сказав він.

Нагадаємо, що днями вже відбувались кадрові ротації. Аж так Президент України Володимир Зеленський 21 червня звільнив Василя Зварича з посади Надзвичайного і Повноважного Посла в Республіці Польща. При цьому президент відразу ж перепризначив Зварича послом України у Чехії.

Ольга Степанова

Recent Posts

Спека повертається з новими силами: киянам прогнозують три пекельні дні

Після нетривалого приходу дощів, що спричинило похолодання в Києві, спека повертається з новою силою. Тож мешканцям…

4 хв. ago

У російському Ростові-на-Дону ввели відключення світла: що сталося

Відключення світла запровадили в Ростові-на-Дону та області після атаки безпілотників. Росіяни скаржаться на непрацюючі світлофори та кондиціонери.…

13 хв. ago

Стилістка назвала незвичні поєднання кольорів, які нададуть вашому образу неперевершеного вигляду

Одяг – це наше вираження себе, проявлення смаку, настрою та стилю. Але поєднувати кольори треба з…

17 хв. ago

Лише 22% українських біженців у Німеччині влаштувались на справжню роботу

Попри гострий дефіцит працівників у Німеччині, лише 22% українських біженців працездатного віку, які там проживають, мають…

20 хв. ago

Саміт НАТО у Вашингтоні: Білий дім готує зустріч Байдена і Зеленського

Адміністрація президента США Джо Байдена працює над організацією його зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським.…

22 хв. ago

У Раді розповіли, де влада шукає електроенергію на майбутню зиму

У Верховній Раді України озвучили оптимістичний сценарій, за яким взимку українці будуть зі світлом і не…

2 години ago