Байден у глухому куті і “паніка”: Time присвятив промовисту обкладинку дебатам у США

Щотижневий американський журнал Time опублікував обкладинку наступного випуску. На ній зображений президент США Джо Байден, який “виходить” з кадру, залишаючи позаду себе на яскраво-червоному тлі слово “паніка”.

Видання презентувало зображення в соцмережі X, відреагувавши у такий спосіб на теледебати чинного президента з республіканцем Дональдом Трампом.

“Усе похмуро. Демократи в паніці через виступ Джо Байдена на дебатах”, — підписав Time свою обкладинку.

Політичний оглядач Time Філіп Еліот нагадує, як перша леді Джилл Байден запевняла спонсорів Демократичної партії в тому, що її чоловік готовий до протистояння віч-на-віч з опонентом-республіканцем.

“До півночі Джо Байден протримався 90 хвилин на дебатах проти Трампа, які навіть найближчі союзники Байдена в приватних розмовах визнали катастрофою. Байден виглядав точнісінько як 81-річний дідусь, яким він і є. Він заїкався тонким голосом, виголошуючи незрозумілі аргументи, і часто дивився в порожнечу з роззявленим ротом, коли Трамп здійснював одну словесну атаку за іншою”, — пише Еліот.

Він вважає, що паніка — не надто сильне слово, щоб описати настрої, які охопили Демократичну партію під час дебатів.

Кожен в Америці, хто налаштувався на дебати, “міг на власні очі побачити, як постарів Байден” і що “шлях Байдена до перемоги раптом на очах у демократів зайшов у глухий кут”.

Демократи замислилися над тим, чи можна переконати Байдена відмовитися від участі у виборах “на благо партії, нації та самого кандидата”, вказує Time.

Водночас Time зазначає, що вихід Байдена з перегонів означав би хаос у Демократичній партії, якого не було з 1968 року. Замість нього кандидатом могла б стати віцепрезидентка Камала Гарріс, але рейтинг її схвалення низький.

Під час виступу у Північній Кароліні президент США пояснив, що розуміє паніку всередині партії, але рішуче відкидає її.

“Люди, дозвольте мені завершити це: я знаю, що я не молодий чоловік, щоб сказати очевидне. Я вже не дебатую так добре, як раніше. Я знаю те, що знаю: я знаю, як говорити правду. Я розрізняю добре і погане. Я знаю, як виконувати цю роботу. Я знаю, як все робити”, — сказав Байден.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні з 1 липня подорожчає бензин: водіям повідомили про зміну цін на пальне

В Україні з 1 липня зросте вартість бензину. Це пов'язано із підвищенням акцизу. Стало відомо,…

6 хв. ago

Посилення мобілізації: чи матимуть ТЦК доступ до рахунків українців

Президент України Володимир Зеленський ухвалив зміни до законопроєкту No 11143 про реєстр призовників, військовозобов’язаних і…

8 хв. ago

100-річний українець встановив три світові рекорди (фото)

100-річний Георгій Чижевський з Вознесенська, що на Миколаївщині, став переможцем літнього Чемпіонату України з плавання…

11 хв. ago

В Лондоні коні гвардійців знову втекли: один потрапив під колеса авто

У Лондоні коні Домашнього кавалерійського кінного полку проводили планові навчання під керуванням п'ятьох солдатів. Але…

14 хв. ago

Долар по 54 грн: на Україну чекає валютний стрес – названа дата

Як прогнозується, до кінця поточного року в Україні курс долара зросте до 41 гривні, а до 2029…

22 хв. ago

Учені створили робота з мозком зі стовбурових клітин людини: що з цього вийшло (фото)

Дослідники з Тяньцзінського університету і Південного університету науки і технологій розробили робота з вирощеним у…

24 хв. ago