Сирський про відставку Залужного: Були вагомі причини

Президент України Володимир Зеленський мав причини для заміни головнокомандувача ЗСУ. Якщо це сталося під час активної фази війни, то причини були вагомими.

Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в інтерв’ю «Укрінформу» .

«У військових є один обов’язок – ми не обговорюємо накази, ми їх виконуємо. Тож якщо у президента країни, верховного головнокомандувача були причини для такої заміни, особливо під час активної фази війни, – це означає, що ці причини – вагомі», – зазначив Сирський.

Головнокомандувач ЗСУ додав, що працював із Валерієм Залужним з початку російського повномасштабного вторгнення і навіть раніше.

«Можу сказати, що всі наші знання та весь досвід, набутий вже під час повномасштабної війни у ​​боях з переважаючими силами супротивника, будуть спрямовані на підвищення ефективності наших дій та максимальну поразку ударних угруповань супротивника», – пояснив він.

Сирський додав, що військове керівництво відпрацьовує алгоритми роботи органів воєнного управління на всіх рівнях. Йдеться про детальне, ретельне планування дій з урахуванням потреб фронту.

«Наші штаби мають знати всі, без винятку, потреби фронту та володіти ситуацією на кожній його ділянці. У цьому на перший план виходить кваліфікація офіцерів, які належать до органів військового управління», – сказав головнокомандувач ЗСУ.

Сирський підтвердив, що склад Генштабу ЗСУ та інших військових органів було оновлено бойовими офіцерами з практичним досвідом.

Відставка Залужного

Нагадаємо, 8 лютого головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який керував армією з початку російського вторгнення в Україну, пішов у відставку. На його місце було призначено командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського.

Наступного дня президент України Володимир Зеленський надав колишньому головнокомандувачу ЗСУ Залужному та голові ГУР Кирилу Буданову звання Героя України.

Згодом стало відомо, що президент Володимир Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду посла в Британії.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Хто найнижчі актори в Голлівуді: Том Круз не потрапив до списку (фото)

Усі думають про Тома Круза як про одного з найнижчих акторів Голлівуду, але це неправда.…

2 хв. ago

Що буде з курсом долара наступного тижня і до кінця року: прогнози експертів

У суботу, 11 травня, середній курс долара в українських банках складає 39,50 грн (купівля) та…

13 хв. ago

Чоловіки в паніці: ТЦК зможе ліпити одразу по два штрафи у 25500 грн

За кожне порушення правил військового обліку військовозобов'язаних українців можуть оштрафувати окремо, таким чином громадянам можуть виписати одразу…

20 хв. ago

В Україні з 1 липня подорожчають алкоголь та автомобільне паливо: Кабмін підвищив акцизи

Про зміни повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук. Відповідне рішення було прийнято на…

33 хв. ago

Найкращі авто вищого класу: яку машину обрати, коли гроші – не проблема

Обравши автомобіль у цьому сегменті, ви можете бути впевнені, що отримаєте найвищий рівень комфорту та…

40 хв. ago

Чи може Україна відбити ядерний удар росіян: експерт дав відповідь

Теоретично Україна може відбити будь-який ядерний удар російських терористів, за умови, що застосована буде тактична ядерна…

52 хв. ago