Новини політики

Renew Europe: Володимир Зеленський зустрівся з делегацією Європарламенту

Володимир Зеленський зустрівся з делегацією політичної групи Європейського парламенту Renew Europe.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із делегацією політичної групи Європейського парламенту Renew Europe на чолі з президенткою групи Валері Айє, інформує Офіс Президента України.

Володимир Зеленський подякував Європейському парламенту за значну підтримку України та українського народу. Він зазначив, що візит європейської делегації є дуже важливим сигналом для українців та всього світу, оскільки він показує, що Україна – частина Європи, а Європа усвідомлює, що Україна є захисним щитом для спільних цінностей.

Дякую за ваш візит і значну підтримку з боку членів Європейського парламенту протягом усіх років війни Росії проти України, а також за вагомі резолюції на підтримку України та українців. Ваш візит є дуже важливим сигналом для нашого народу та всього світу про те, що Україна – частина Європи, а Європа усвідомлює, що Україна є захисним щитом для наших спільних цінностей, – сказав Володимир Зеленський.

Під час зустрічі обговорювалось питання щодо прискорення надання Україні військової допомоги з боку європейських столиць. Співрозмовники також приділили увагу європейській інтеграції України.

Президент України наголосив на необхідності початку переговорного процесу під час бельгійського головування в Раді ЄС у червні поточного року і зазначив, що Україна виконала всі чотири рекомендації Європейської комісії, визначені у щорічному пакеті розширення.

Проголосовані всі важливі закони, що є непростим питанням під час повномасштабної війни. Але Україна рішучо налаштована підтримувати високий темп інтеграції у Європейський Союз, адже це є зовнішньополітичним пріоритетом нашої держави, а також невід’ємною складовою безпеки України й усього європейського простору, – підкреслив Володимир Зеленський.

Як повідомляє Офіс Президента України, під час зустрічі сторони обмінялися думками щодо впливу й можливих шляхів протидії російській пропаганді у Європі, а також усім видам сучасних гібридних атак, які активно використовує Російська Федерація проти демократичного світу.

Деревянко Гелена

Recent Posts

Синоптики обіцяють аномально теплу зиму: сніг і морози будуть нетривалими

В Україні зима цього року обіцяє бути загалом теплою, хоча не виключені короткочасні періоди арктичного…

14 хв. ago

Пакуйте рюкзаки: Міноборони загребе ще 70 тис. чоловіків – повістки вже “полетіли”

Міністерство оборони України вже надіслало 70 тисяч повісток чоловікам. Про це повідомляє Ukrainian Military Pages, посилаючись на свої джерела…

19 хв. ago

Тепер біда не лише від «Шахедів»: у ЗСУ розповіли, чим росіяни дедалі частіше атакують Україну

Російські загарбницькі війська дедалі частіше, крім "Шахедів", використовують дрони невстановленого типу. Але вони часто потрапляють…

32 хв. ago

Київ накриє сильна злива: синоптики зробили прогноз погоди на 6 жовтня

У ніч на 6 жовтня Київ та область накриє сильна злива, яка протримається до вечора.…

35 хв. ago

Затримано голову Хмельницької МСЕК, яка викидала сумки з 500 тис. дол. через вікно

Працівники ДБР затримали керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи, яку підозрюють у незаконному збагачені. Напередодні у службових кабінетах і…

42 хв. ago

Вчені розгадали секрет привабливості картини “Дівчина з перловою сережкою”

Вчені виміряли реакцію мозку під час перегляду картини "Дівчина з перловою сережкою" Яна Вермера та…

50 хв. ago