Трамп заявив, що християнам не доведеться більше голосувати: що означають його слова

Кандидат у президенти США Дональд Трамп закликав американських християн проголосувати за нього на наступних президентських виборах. За його словами, якщо вони це зроблять, їм не доведеться більше голосувати за чотири роки. Втім, ця його заява піддалась критиці.

Про це повідомляє Washington Post. Свою заяву Трамп зробив на заході, організованому консервативною групою Turning Point Action у Вест-Палм-Біч, штат Флорида. 

“І знову ж таки: християни, йдіть і голосуйте! Лише цього разу. Вам не доведеться цього більше робити. Ще чотири роки, і знаєте що? Це буде владнано, все буде добре. Вам не доведеться більше голосувати, мої прекрасні християни. Я люблю вас, християни. Я християнин. Я люблю вас, йдіть і голосуйте. Через чотири роки не доведеться голосувати знову. Ми так добре все владнаємо, вам не треба буде голосувати”, – заявив Трамп.

За словами конгресмена-демократа Дена Голдмана у соцмережі X, єдиний спосіб, коли більше не доведеться голосувати, – якщо Дональд Трамп стане диктатором. Водночас конгресмен Адам Шифф закликав американців голосувати “проти авторитаризму”. Кампанія Камали Гарріс заявила, що слова Трампа – це “обіцянка покінчити з демократією”: 

“Коли віцепрезидентка Гарріс каже, що ці вибори стосуються свободи, вона це має на увазі”, – сказав речник кампанії Джеймс Сінгер.

Що кажуть у Трампа

Представники кампанії Дональда Трампа відповіли, що слова їхнього лідера означають його спробу об’єднати всю країну. Речник Стівен Ченг пояснив, що Трамп “говорив про об’єднання цієї країни та принесення процвітання кожному американцю на противагу розбіжному політичному середовищу, яке посіяло стільки розколів і навіть призвело до спроби вбивства”.

Що може зробити Трамп для завершення війни

Напередодні у США представили новий мирний план кандидата від республіканців Дональда Трампа щодо завершення війни в Україні. Цей план передбачає дві речі: по-перше, російському диктатору Володимиру Путіну нададуть короткий час, щоб повністю вивести війська РФ  з території України. По-друге, і за умови, якщо він відмовиться це зробити, – США забезпечать Україну найсучаснішою зброєю, яка легко дозволить відкинути росіян за межі України 1991 року. 

Декілька днів тому колишній держсекретар США Майкл Помпео й американський лобіст Девід Урбан представили схожий “мирний план” Дональда Трампа. Політики зауважили, що 45 президент США Трамп буде підтримувати Україну надалі. Вони припустили, що Трамп може забезпечити Києву $500 млрд ленд-лізу, дати найсучасніше озброєння, зняти обмеження на застосування зброї та “включити” реальні санкції проти Росії. Усі ці дії Трамп зробить, якщо стане президентом США.

У випадку, якщо перемогу отримає не Трамп, політик лякає світ початком Третьої світової війни. На зустрічі із прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу Трамп додав, що він швидко завершить війну й на Близькому сході. Утім, якщо він програє, – розпочнеться нова, Третя світова, війна. Республіканець переконаний, що саме зараз світ максимально наблизився до такого розвитку подій. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

43 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

45 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

46 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

56 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

58 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

60 хв. ago