Трамп натякнув, якщо він стане президентом, то виборів в США більше не буде

45-й президент США, кандидат на президентських виборах 2024 року Дональд Трамп, емоційно виступаючи перед натовпом своїх прихильників, заявив, що в разі його перемоги їм “більше не доведеться голосувати”. У штабі його суперниці демократки Камали Гарріс охарактеризували слова Трампа як “клятву покласти край демократії”.

Як пише The Guardian, Трамп “викликав тривогу серед своїх критиків”, заявивши християнсько-консервативному натовпу прихильників, що їм “не доведеться голосувати знову”, якщо вони повернуть його на пост президента на виборах у листопаді. “Це буде виправлено!” – заявив він.

Колишній президент закликав своїх прихильників-християн проголосувати “лише цього разу”, а потім “через чотири роки вам більше не доведеться голосувати”.

“Християни, виходьте та голосуйте! Тільки цього разу вам більше не доведеться цього робити. Знаєте що? Це буде виправлено! Все буде добре. Вам більше не доведеться голосувати, мої прекрасні християни”, – заявив колишній президент-республіканець у п’ятницю ввечері на мітингу, організованому в Вест-Палм-Біч, штат Флорида, вкрай правою християнською правозахисною групою Turning Point Action.

Злегка похитавши головою і притиснувши праву руку до лівого боку грудей, він додав: “Я люблю вас. Виходьте – ви маєте вийти та проголосувати. Через чотири роки вам більше не доведеться голосувати. Ми все так добре виправимо, що вам не доведеться голосувати”.

Трамп також припустив, що християни не голосують пропорційно, про що він часто дискутує в ході передвиборчої кампанії.

“Я не хочу вас сварити, але чи знаєте ви, що християни голосують непропорційно?” – спитав він натовп.

Зауваження Трампа, промовлені ним неподалік його курорту та будинку Мар-а-Лаго, негайно викликали сум’яття в деяких політичних колах.

Зокрема, адвокат із конституційних та цивільних прав Ендрю Сайдел написав у соцмережі X: “Це не тонкий християнський націоналізм. Він говорить про припинення нашої демократії та встановлення християнської нації”.

А в передвиборонному штабі Камали Гарріс оцінили коментар Трампа як “клятву покласти край демократії”.

“Коли віцепрезидент Гарріс каже, що ці вибори – про свободу, вона це має на увазі. Наша демократія зазнає нападів з боку злочинця Дональда Трампа. Дональд Трамп хоче відкинути Америку назад, до політики ненависті, хаосу та страху – у листопаді цього року Америка об’єднається навколо віцепрезидентки Камали Гарріс, щоб зупинити його”, – заявив прессекретар Гарріс Джеймс Сінгер.

Користувачі мережі припустили, що коментарі Трампа пролунали так само, як коли він говорив про те, що “стане диктатором, але тільки в перший день”, і припустили, що Трамп натякав на те, що ніколи не залишить Білий дім.

Штаб Трампа опублікував заяву, у якій припустив, що він говорив про “важливість віри”, “об’єднання країни” та забезпечення процвітання.

“Президент Трамп говорив про важливість віри, що об’єднує цю країну і приносить процвітання кожному американцю, на відміну від розкольницької політичної обстановки, яка посіяла стільки розбіжностей і навіть призвела до замаху на вбивство”, – заявив представник передвиборчої кампанії Трампа Стівен Чунг.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

22 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

24 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

25 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

35 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

37 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

39 хв. ago