Закон не для всіх: на Запоріжжі організували схему виїзду депутатів за кордон

Місцеві депутати у Запорізькій області користувалися послугами з незаконного виїзду за кордон. Трьом особам повідомили про підозри у скоєнні злочину. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

На протиправних діях викрили голову об’єднаної територіальної громади — він організував депутатам селищної ради незаконний перетин державного кордону України. 

За фактом правопорушення повідомили про підозру трьом особам. Їх підозрюють в незаконному переправленню осіб через державний кордон України та службовому підроблені (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України). 

Слідство встановило, що голова однієї з селищних рад Запорізької області організував схему, яка дозволяла депутатам селищної ради безперешкодно перетинати державний кордон. До реалізації схеми він залучив секретаря селищної ради та директорку регіонального відділення всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування.

Для виїзду за кордон користувалися фейковими листами-запрошеннями до участі у міжнародних заходах. Листи готувала директорка регіонального відділення всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування. А на основі “запрошень” видавали відповідні розпорядження про відрядження за кордон, які дозволяли депутатам виїжджати за кордон. 

Правоохоронці встановили 3 факти перетину державного кордону депутатами селищної ради в особистих цілях за такою схемою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вирішується питання щодо застосування відносно підозрюваних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. 

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Батьки бунтують проти 12 років навчання: коли діти будуть в школі більше і чому підлітків “відселять”

В Україні розпочинають реформування шкіл і тепер діти будуть навчатись за американським і європейським зразками,…

2 хв. ago

Мобілізація молоді до 25 років: кого відправлять на фронт і що тепер змінилося

Нещодавно в Україні виник правовий конфлікт щодо мобілізації чоловіків молодших 25 років зі статусом «обмежено…

6 хв. ago

Стало відомо, які мости Києва можуть обвалитися будь-якої миті

Серед п’яти автомобільних мостів столиці, що поєднують правий та лівий береги Києва, найбільше занепокоєння фахівців…

12 хв. ago

Лукашенко заявив про створення білоруського мобільного телефону: мережа вибухнула мемами про “бульбафон”

Олександр Лукашенко анонсував створення першого білоруського мобільного телефону з власним програмним забезпеченням. Він підкреслив, що…

16 хв. ago

Джонні Депп тужить за своїми найпотворнішими днями: Усілякі штуки відбувалися

Голлівудський актор презентував свою нову режисерську роботу на 81-му Венеційському кінофестивалі на початку вересня 2024 року.…

32 хв. ago

У яких випадках ТЦК затримує вас незаконно

В Україні групи оповіщення ТЦК мають обмежені повноваження щодо взаємодії з військовозобов'язаними. Їхнє головне завдання…

35 хв. ago