Трамп обіцяє “щось напрацювати” для завершення війни ще до своєї інавгурації

Кандидат у президента США від Республіканської партії Дональд Трамп обіцяє в разі перемоги на виборах “щось напрацювати” з метою завершення війни між Україною і Росією ще до своєї інавгурації, яка має відбутися у 20-х числах січня 2025 року. Про це Трамп сказав на початку зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Нью-Йорку.

Трамп, нагадав, що наразі в Америці відбуваються виборчі перегони і до дня голосування залишилось близько 37 днів. За словами Трампа, він лідирує в опитуваннях громадської думки, але ще треба дочекатися, яким буде результат виборів. Він сподівається, що у нього вийде перемогти.

У разі перемоги, “ми збираємося працювати з обома [воюючими] сторонами, аби спробувати це владнати і щоби це спрацювало. Це має припинитися в певний момент”, – сказав Трамп про закінчення війни в Україні.

Трамп наголосив, що має гарні відносини з Зеленський, але також має гарні відносини з російським президентом Володимиром Путіним.

“Я думаю, що якщо ми виграємо [вибори], ми збираємося вирішити це (припинити війну) дуже швидко”, – наголосив Трамп.

При цьому Трамп, не називаючи ім’я своєї опонентки від демократів Камали Гарріс, висловив переконання, що Україна ніякої перемоги у війні не отримає, “якщо виграє інша сторона” на виборах в США.

“Ми сядемо і обговоримо це. Якщо ми отримаємо перемогу, я думаю, що задовго до 20 січня – до того, як я стану президентом 20 січня, задовго до цього, я думаю, що ми зможемо щось напрацювати, що буде добрим для обох [воюючих] сторін”, – наголосив Трамп.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші

ПриватБанк звернув увагу своїх клієнтів на важливість своєчасного оновлення персональних даних. Це вимога українського законодавства,…

12 секунд ago

Чоловіка вигнали з ресторану через його обличчя: який він має вигляд (фото)

У Лондоні чоловік звернувся до поліції після того, як його вигнали з ресторану за те,…

12 хв. ago

В Україні затвердили перелік хвороб та станів, за яких призначатиметься медичний канабіс

У Міністерстві охорони здоров'я України затвердили перелік хвороб та станів, за яких призначатиметься медичний канабіс. Ліки…

14 хв. ago

Google заплатила 2,7 млрд дол. за повернення програміста, який звільнився: чому він особливий

Компанія Google заплатила $2,7 млрд, щоб до них повернувся працювати "геній штучного інтелекту" - 48-річний інженер-програміст Ноам Шазір, який звільнився…

18 хв. ago

Багато хто залишиться без батьківських квартир: нардеп пояснив причину

Низькі пенсії та зростання цін на продукти, послуги та ліки змушують пенсіонерів насамперед витрачати свої…

21 хв. ago

Марк Цукерберг похизувався окулярами Orion від Meta, які говорять голосом легендарної актриси

Марк Цукерберг представив свою нову розробку розумних окулярів для живого перекладу. Окуляри Orion від Meta відображатимуть голограми та…

25 хв. ago