Зеленський закликав Захід не витрачати гроші на українських біженців, а відправити їх додому

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Заходу “політично вигідно” не інвестувати кошти в українців, які не працюють за межами країни. Він вважає доречним відправити їх назад на батьківщину. Президент наголосив, що це потрібно робити без примусу і створити всі умови, щоб вони хотіли повернутися.

Про це він повідомив під час форуму “Україна 2024. Незалежність”. Глава держави пояснив, що Україна має повернути 7,5 млн біженців з-за кордону, щоб “годувати” 10,5 млн пенсіонерів. Але зробити це потрібно “без примусу, щоб вони хотіли це зробити”.

“Звичайно, я тільки за, якщо українці приїдуть. Але без примусу… Я дуже хотів би, щоб усі українці були тут за умови їх рішення”, – додав Зеленський.

За словами президента, йдеться не про особистості, а про “інституційність процесу”. Він наголосив, що якщо ми не виведемо з тіні всіх платників податків і якщо не повернемо українців додому, у нас буде серйозний виклик і після війни. 

“Ніхто не мав такого виклику – як повернути 7,5 млн людей. Я говорив про це, був міністр фінансів. Вони показали – 10,8 млн пенсіонерів. Якщо ми не повернемо 7,5 млн, якщо ми не виведемо з “тіні” всіх платників податків, ми маємо серйозний виклик і після війни”, – сказав Зеленський.

Також у президента попросили прокоментувати чутки у ЗМІ про те, що Україна звертається до партнерів з проханням сприяти поверненню українських чоловіків призовного віку на Батьківщину. У відповідь Зеленський заявив, що західні партнери самі порушують ці питання в приватних бесідах, оскільки публічно сказати “ми відправляємо українців додому, для нас це дуже дорого їх підтримувати” їм політично невигідно.

“Простіше підняти це питання на зустрічі з президентом України, а потім сказати, що президент звернувся з проханням повернути українців. Я тільки за, але без примусу”, – додав президент.

Ольга Степанова

Recent Posts

Кіт приніс додому виграшний лотерейний білет: “Вкрав у сусіда” (відео)

Кіт однієї жінки настільки нахабний, що краде речі і приносить їх додому, щоб "заплатити за…

5 хв. ago

Податки в Україні перерахують: скільки доведеться віддавати із зарплати та доходу ФОПа

В Україні "ресурсний" законопроєкт 11416-д 17 вересня ухвалили в першому читанні (попереду друге читання). Документ передбачає, що…

14 хв. ago

В Україні масово відключають перевізників від системи “Шлях” через дії водіїв

Укртрансбезпека повідомила про відключення 16 перевізників від системи "Шлях" через систематичні порушення правил перетину державного…

16 хв. ago

“Чоловіки здорові, як лосі”: пенсіонерів-силовиків дозволили мобілізувати на фронт

Мобілізаційні резерви країни значно покращилися – за новим законом щодо посилення мобілізації відтепер на військову службу можна…

26 хв. ago

Українцям перерахують податки на старі квартири та будинки: як зміняться суми

В Україні планують змінити податки на нерухомість. Зараз за кожен "зайвий" квадрат потрібно платити до 1,5% мінімальної…

28 хв. ago

Поривчастий вітер та дощ: де чекати небезпечної погоди, прогноз до кінця тижня

Вересень радує українців теплою погодою, хоча поступово температура повітря все ж таки знижується. У деяких регіонах…

36 хв. ago