Виїзд Дмитрука до Молдови: журналіст розкрив деталі та показав фото

Молдова отримала запит на затримання українського народного депутата Артема Дмитрука, коли він перебував на її території, однак правоохоронці не мали законних підстав для цього.

Про це пише журналіст-розслідувач Української правди Михайло Ткач, посилаючись на власні джерела у правоохоронних органах країни. 24 серпня депутат пішки перетнув кордон через пункт пропуску “Паланка” та поїхав до поліцейського відділку у місті Штефан-Воде.

За даними Ткача, нардеп міг отримати тимчасовий притулок у Молдові. Поліція розслідує це, оскільки в такому разі він не мав би залишати країну того ж дня. Після цього Дмитрук відправився в аеропорт “Кишинів”.

На той час правоохоронці вже отримали від України запит з проханням затримати нардепа, однак вони цього не зробили, оскільки не мали рішення суду чи підозри. Підстави для затримання надали вже наступного дня. З Риму Дмитрук міг відправитися до Лондона чи Стамбулу.

Дмитрук у віп-терміналі аеропорту “Кишинів” / фото УП

Виїзд Дмитрука з країни

Нагадаємо, раніше “Главред” писав, що народного депутата бачили у Молдові. 25 серпня Генпрокуратура повідомила про оголошення підозри Дмитруку, згодом Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом незаконного перетину кордону.

Вчора Дмитрук заявив, що його матір, дружину та двох дітей намагалися викрасти з готелю у Європі, а потім – в аеропорту.

Ольга Степанова

Recent Posts

WSJ: Путін перебуває під тиском

За кілька місяців до «інавгурації» президента Володимира Путіна у травні 2024 року представники Міноборони РФ…

3 хв. ago

Експертка спрогнозувала, яким буде курс долара до кінця року

Фінансова експертка Олена Сосєдка розповіла, що фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду допоможе стабілізувати ситуацію на…

18 хв. ago

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

33 хв. ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

48 хв. ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

58 хв. ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

1 годину ago