Перейшов кордон, “як по маслу”: генпрокурор попередив Дмитрука про оголошення в розшук і екстрадицію

Генпрокурор України Андрій Костін обурений тим, що народний депутат України Артем Дмитрук зміг втекти з країни “як по маслу” після оголошення йому підозри. Про це він сказав на брифінгу 27 серпня.

Зараз триває перевірка інформації, чи допомагали йому службовці. Генпрокурор заявив, що підозра не дорівнює триманню під вартою, а Артему Дмитруку підготували підозри за двома статтями.

“Я очікував на якісну підготовку матеріалів за обома. Щойно матеріали цих проваджень були підготовлені та ретельно перевірені я підписав повідомлення про підозру. Коли ми підписуємо про повідомлення про підозру, ми маємо розуміти, з якими доказами прокурори йдуть до суду і яким має бути вирок”, — сказав він.

Він заявив, що правоохоронці активно працюють над цією справою і вислови переконання, що Дмитруку перетнути кордон допомогли.

“Моє обурення навіть більше, ніж обурення суспільства. Коли ми бачимо, як наші прикордонники за допомогою дронів відстежують втікачів, потім мобільні групи їх затримують, і це дійсно приклад успішної роботи. А я думав: чому у тих випадках вдалося, а в цьому — ця людина просто як по маслу перешла нелегально державний кордон. Тому це обурення я абсолютно поділяю”, — сказав Костін.

За словами Костіна, у разі, якщо Дмитрук добровільно не з’явиться найближчими днями на допит в Україні, його оголосять у розшук і запросять екстрадицію.

“Шановний народний депутате, поверніться в Україну та прийдіть до слідчого”, – звернувся генпрокурор до Дмитрука.

Він додав, що крім Дмитрука за кордон незаконно виїхав ще один депутат.

“У нас є ще одна людина, народний депутат, прізвище якого також починаєтсья на Д, який також втік нелегально за кордон за день до оголошення підозри”, — сказав Костін.

В Офісі генпрокурора уточнили, що Костін мав на увазі нардепа Ярослава Дубневича, якого підозрюють у розкраданні коштів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

3 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

3 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

3 години ago