Нардеп Дмитрук пішки перетнув кордон з Молдовою через пункт пропуску “Паланка”

Колишній член “Слуги народу”, а нині позафракційний народний депутат Артем Дмитрук 24 серпня незаконно пішки перетнув кордон з Молдовою через пункт пропуску “Паланка”, розташований у Штефан-Водському районі. Він одразу звернувся до поліції, де попросив про захист і нібито отримав тимчасовий притулок. Проте цього ж дня вилетів із Кишинева до Рима.

Про це повідомив журналіст “УП” Михайло Ткач.

Попри те, що правоохоронці Молдови отримали запит від українських колег на арешт Дмитрука, вони цього не зробили, оскількина той момент для затримання не було законних підстав, наприклад, рішення суду чи оголошеної підозри про скоєння злочину. Отож, парламентарю вдалося покинути країну.

Депутат Артем Дмитрук у віп-терміналі аеропорту “Кишинів” / Фото: Українська правда

Примітно, що рейс Кишинів-Рим авіакомпанії FlyOne затримувався, що посилило нервозність Дмитрука, про що свідчать дані з відеокамер спостереження. Він пройшов паспортний контроль о 17:30, але вилетів до Італії лише о 20:00.

Інформація з молдовської прикордонної бази від джерел УП в правоохоронних органах Молдови / Фото: Українська правда

Наступного дня, 25 серпня, українська сторона офіційно оголосила Дмитруку про підозру, що надало молдавським правоохоронцям підстави для його затримання у разі повернення до Молдови.

Наразі місцезнаходження Дмитрука залишається невідомим. За однією версією, він з Рима вирушив до Лондона, за іншою – до Стамбула.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальну справу про незаконний перетин кордону Артемом Дмитруком. Напередодні Офіс генпрокурора оголосив йому підозру через напад на військового та поліцейського. Правоохоронці провели обшуки в людей, які могли допомогти депутату втекти з України.

Ольга Степанова

Recent Posts

WSJ: Путін перебуває під тиском

За кілька місяців до «інавгурації» президента Володимира Путіна у травні 2024 року представники Міноборони РФ…

7 хв. ago

Експертка спрогнозувала, яким буде курс долара до кінця року

Фінансова експертка Олена Сосєдка розповіла, що фінансова підтримка Міжнародного валютного фонду допоможе стабілізувати ситуацію на…

22 хв. ago

В Ірпені з п’ятого поверху гуртожитку вистрибнув голий чоловік. ВІДЕО

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. За даними очевидців, після падіння «трюкач» вижив, але зламав кінцівки.…

37 хв. ago

Стало відомо, яким буде щомісячний платіж за економічне бронювання від мобілізації

Щомісячний платіж за економічне бронювання від служби в українській армії складатиме для чоловіків 20-30 тисяч гривень. Про…

52 хв. ago

Повістки в Україні вручатимуть по-новому: що хочуть змінити

В Україні продовжується процес вручення повісток військовозобов'язаним чоловікам через повномасштабну війну. Наразі цей документ можуть виписати у…

1 годину ago

Хризантеми восени: як правильно висаджувати квіти

Хризантеми вважаються окрасою будь-якої ділянки. Коли вже все відцвіло, вони можуть бути яскравим промінцем на…

1 годину ago