Більшість американців хочуть, щоб Байден пішов з посади президента – соцопитування

Більшість американських виборців підтримують рішення президента США Джо Байдена не балотуватися на другий термін на виборах. При цьому близько половини американців вважають, що він має скласти президентські повноваження до завершення свого терміну. Лише маленький процент респондентів  не згодні з рішенням Байдена про вихід із президентських перегонів.

Про це свідчать результати опитування Rasmussen Reports. Згідно з опитуванням, 52% респондентів згодні з тим, що чинному президенту слід піти у відставку з посади зараз.

Кількість тих, хто підтримує його рішення не переобиратися на другий термін, ще більша – 76%, тоді як не згодні з вибором Байдена 18% респондентів.

За даними Rasmussen Reports, опитування проводили телефоном та онлайн серед 1074 американських виборців із 22 до 24 липня. Похибка становить 3 відсоткові пункти з рівнем достовірності 95%.

Гучна заява Байдена

21 липня президент США Джо Байден оголосив про відмову від боротьби за переобрання і зосередиться на виконанні своїх обов’язків до кінця терміну. Він заявив, що це рішення є найкращим для країни та Демократичної партії. Байден ухвалив своє рішення після тиску з боку однопартійців і невдалих публічних виступів, включаючи помилки на саміті НАТО та дебатах з Дональдом Трампом.

Пізніше, 22 липня стало відомо, що Байден передав свої повноваження щодо закону про підтримку України, зокрема стосовно конфіскації російських активів. Так, за ці напрямки відповідатимуть міністр фінансів Джанет Єллен та державний секретар Ентоні Блінкен. Причини цього рішення невідомі.

А 24 липня президент США Джо Байден виголосив історичне звернення до нації з Овального кабінету, оголосивши про вихід із президентських перегонів. Він підкреслив, що вважає себе гідним другого терміну, однак вирішив пожертвувати особистими амбіціями заради блага демократії. Тепер, за його словами, вибір за американцями. Байден уже зробив свій вибір, знову висловивши підтримку Камалі Гарріс. При цьому він наголосив, що має намір допрацювати свій поточний термін до кінця.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

40 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

41 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

43 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

53 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

55 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

57 хв. ago