Нардепка Марченко розповіла, чому кинула гроші за паркан, коли до неї прийшли з НАБУ

Народна депутатка Людмила Марченко, яку викрили на хабарі, пояснила, чому намагалася позбутися грошей, коли до неї прийшли детективи Національного антикорупційного бюро України. Про це повідомляє громадська організація «Центр протидії корупції».

Під час допиту депутатка заявила, що гроші, які вона намагалася викинути через паркан, їй принесла на зберігання її помічниця Анастасія Колеснік.

Однак, коли до неї в будинок прийшли працівники НАБУ, вона, за її словами, «була шоковому стані й не дуже усвідомлювала, що відбувається». Крім того, вона розповіла, що в той час приймала ліки, і це, мовляв, могло вплинути на її поведінку в умовах стресу.

Провини в отриманні незаконної винагороди за сприяння у виїзді чоловіків за кордон по системі «Шлях» Марченко не визнає, стверджуючи, що просто надавала консультації щодо документів, які необхідно оформити, щоб виїхати за кордон як волонтер.

Продовження допиту Марченко заплановано на 28 червня.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро розслідувань оприлюднило відео, на якому звинувачена у хабарництві народна депутатка від «Слуги народу» Людмила Марченко нібито намагалася заховати гроші у власному будинку. Запис опубліковано на YouTube-каналі відомства.

11 липня Марченко та її помічниці слідчі повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28 «Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією» та ч. 2 ст. 369-2 «Зловживання впливом» Кримінального кодексу.

Ольга Степанова

Recent Posts

Попри мільярдні борги державний Енергоатом вирішив роздати гроші журналістам

Державний Енергоатом у червні 2024 року вирішив провести конкурс робіт серед журналістів, блогерів та студентів…

18 хв. ago

Росіянки добровільно і масово стають штурмовичками у лавах ЗС РФ: чому їм це вигідно

На фронті у складі Збройних сил Російської Федерації зʼявилися жінки-увʼязнені. За словами експерта з питань національної…

22 хв. ago

Дефолту України не буде – буде ще гірше: прогноз фінансового аналітика Олексія Куща

Економічний експерт Олексій Кущ прогнозує, що дефолту в Україні не буде. Скоріш за все буде вкрай…

27 хв. ago

Навіть короткі польоти в космос можуть змінити ДНК людини: чому вчених здивували рослини

За останні 60 років у космосі там побували близько 600 осіб. Більшість із них були…

29 хв. ago

Ізраїль ліквідував високопоставленого командира «Хезболли»

Ізраїльські військові вдарили по південних районах Лівану, ліквідувавши одного з верховних командирів ісламського терористичного угруповання…

32 хв. ago

Українцям роздадуть по 20 000 доларів: умови прості – як оформити

Представники українського бізнесу можуть отримати великий грант від міжнародної організації для розширення чи поновлення власної…

43 хв. ago