Вибори в Грузії супроводжуються бійками та підкиданням бюлетенів (відео)

На одній із дільниць у грузинському місті Марнеулі сталася бійка між представниками опозиції та людьми, які перебували на дільниці. Про це повідомив один із учасників конфлікту, член «Національного руху» Георгій Мумладзе, передає грузинська служба «Радіо Свободи».

Зазначається, що був побитий Азад Керімов – голова районної організації «Нацруху». За словами постраждалого, він зазнав фізичного насильства з боку мажоритарію Марнеульської міської ради від проросійської правлячої партії «Грузинська мрія».

Георгій Мумладзе стверджує, що з дільниці було видворено одного зі спостерігачів неурядової організації «Мій голос Євросоюзу». Дізнавшись про це, Мумладзе та інші опозиціонери вирушили на виборчу дільницю. Мумладзе повідомляє, що є спостерігачем від неурядової організації «Громадянська єдність»: «Я прийшов як спостерігач, як тільки ми запитали про проблему, на мене напали чотири людини в кімнаті за межами ділянки, я врятувався та вибрався, а потім били спостерігачів у дворі». На місце прибула поліція.

Крім того, в мережі опубліковано відео (дивіться четверте відео в підбірці нижче) ймовірного вкидання бюлетенів на одній із дільниць у Марнеулі. На цій дільниці не використовується метод електронного голосування.

Чоловік кинув в урну для голосування пакет бюлетенів. Як стверджує журналіст Нанука Жоржоліані, порушником є заступник голови сакребуло (представницький орган села, громади, селища, міста, району або того міста, яке не входить до складу муніципалітету у Грузії) Марнеулі.

Один із лідерів «Грузинської мрії» Мамука Мдинарадзе, коментуючи інцидент, висловив упевненість, що представники його партії підкупили опозиціонерів. Він назвав те, що трапилося, «саботажем» і пообіцяв покарати всіх винних.

За інформацією глави ЦВК Георгія Каландарішвілі, у зв’язку з інцидентом МВС Грузії вже відкрило кримінальну справу. Він закликав окружну комісію «в короткі терміни прийняти відповідне рішення».

Пізніше стало відомо, що голосування на цій ділянці припинилося. Результати, ймовріно, будуть анульовані.

Тим часом у мережу вже виклали відео бійок, скандалів та підкидань бюлетенів у Грузії. Місцеві спостерігачі повідомляють про масові випадки видачі кількох бюлетенів на одного виборця. Загалом було зафіксовано до 50 таких випадків на різних виборчих округах.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Забудьте про ТЦК до кінця року: кому з чоловіків не треба йти у військкомат

Деякі військовозобов'язані можуть не оновлювати свої дані до ТЦК до кінця року. Про це заявив представник Генштабу…

4 хв. ago

Чому науковці вважають недоцільним переведення годинників: біологиня дала відповідь

З точки зору науковців, які займаються хронобіологією, наукою про біологічні ритми, вже досить багато років…

13 хв. ago

Вперше за 36 років: The Washington Post не підтримала жодного з кандидатів у президенти США

Уже на початку листопада пройдуть вибори президента США. Вперше за 36 років авторитетна американська газета…

21 хв. ago

Ісландія запровадила чотириденний робочий тиждень: результати вразили економістів

Ісландія здійснила ризикований крок, який уже став новим трендом для розвинених економік: країна офіційно впровадила…

32 хв. ago

“Окупувати Москву та скинути Путіна”: американський філософ запропонував модель перемоги

Україна навряд чи досягне стабільного миру, поки Росію очолює Володимир Путін. Саме так вважає американський…

40 хв. ago

Життя всіх ВПО не буде колишнім: Кабмін ухвалив дуже важливе рішення

Кабінет Міністрів України зробив несподіваний, але, можливо, довгоочікуваний крок – ухвалив експериментальний проект надання субсидій…

49 хв. ago