У Зеленського висловилися про покарання для прокурорів-інвалідів

На Банковій прокоментували резонансну ситуацію із незаконним оформленням інвалідності українськими прокурорами для отримання величезних виплат. Позицію Офіс президента озвучив радник голови ОП Михайло Подоляк.

Радник зазначив, якщо держава виявила такий системний конгломерат, де люди заробляли на фіктивній інвалідності, то треба їх карати подвійно.

“Маємо це повернути і заплатити стільки ж зверху”, — висловився спікер.

Михайло Подоляк нагадав про рішення влади скасувати структурну вертикаль МСЕК, а також про те, що розпочато низку розслідувань у конкретних кримінальних справах. При цьому головне, що проводитимуться аудити і встановлюватимуться чи є інвалідність, чи її немає, уточнив радник голови ОП.

“Ми з вами розуміємо, що це фіктивно. Але аудит якраз дозволить ще раз провести комісію, оцінити стан людини та з’ясувати, чи є в неї, як правило, друга група (інвалідності – ред.), тому що першу групу трошки було б видно”, — зазначив він.

Після цього, вважає Подоляк, треба, щоб держава відпрацювала один простий алгоритм – ці люди повинні повернути всі гроші, які вони отримували в рамках фінансування програми з інвалідності, сплатити штрафи, які б чітко фіксували суму шкоди та моральної шкоди, яку вони завдали державі.

“Вони повинні дорівнювати тій сумі, на яку людина держава обкрадала протягом трьох-чотирьох років”, — підкреслив Михайло Подоляк.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Не врятують навіть оновлені дані: кого з чоловіків примусово доставлять до ТЦК

Військовозобов'язані українці, які оновили дані у додатку "Резерв+", почали отримувати повідомлення про порушення військового обліку…

2 хв. ago

Летовище майбутнього: Саудівська Аравія будує найбільший аеропорт планети

Шість гігантських злітно-посадкових смуг, 12 квадратних кілометрів магазинів і цінник у 23 мільярди фунтів стерлінгів…

7 хв. ago

До України йдуть прохолода та мокрий сніг: синоптикиня назвала точні дати

В Україні продовжує панувати поле підвищеного тиску, тому істотних змін погоди найближчим часом не передбачається. Однак на…

11 хв. ago

Гучний скандал навколо будинку у Києві, де “Шахед” убив 14-річну дівчинку: подробиці шокують

Розбита російським "Шахедом" київська багатоповерхівка — ці кадри шокували мільйони українців наприкінці минулого грудня, облетівши…

21 хв. ago

Вінстон Черчилль повернувся: привид прем’єра Британії помічений у жіночому туалеті

Вінстон Черчилль не може спочити навіть після смерті, і тепер він обрав собі незвичне місце…

26 хв. ago

Коли вигідніше купувати квартиру: наприкінці 2024-го чи вже у 2025 році

Через повномасштабне вторгнення ситуацію на ринку нерухомості важко назвати цілком стабільною. Багато потенційних покупців відкладають…

30 хв. ago