Орбан та його партія масово втрачають прихильність в Угорщині: які це матиме наслідки

В Угорщині змінюються політичні настрої та позиція громадян. Мовиться про зниження підтримки Віктора Орбана та його партії. Опозиційні ж політики набувають популярності.

Про це 24 Каналу розповів голова угорської громади Києва та Київської області Тібор Томпа, зазначивши, що опозиційна партія “Тиса” Петера Мадяра набуває підтримки серед угорців. Популярність ж партії Орбана “Фідес” – падає.

Промова Орбана

Нещодавно прем’єр Угорщини виголосив промову, де частина була присвячена проросійським наративам щодо війни в Україні. Тібор Томпа наголосив, що це підтверджує те, що Орбан є маріонеткою Владіміра Путіна.

А от друга частина його промови дійсно здивувала, адже він говорив про свого політичного конкурента. Порівняв його із “песиком”, якого Брюссель нібито хоче призначити президентом (в Угорщині – ред.), – сказав він.

Зміни в Угорщині

Останнім часом довіра до Орбана серед населення значно знизилась. Це пов’язано із численними корупційними скандалами та зниженням рівня життя угорців.

Петер Мадяр може не тільки догнати, але і перегнати Орбана. Я сподіваюсь, що тренд недовіри до прем’єра Угорщини буде продовжуватись,
– висловив голова угорської громади.

За даними опитувань, 80% виборців, яким від 18 до 40 років, підтримують Петера Мадяра. Тобто, все молоде покоління прагне змін. Це зумовлено негативними економічними наслідками, яким роками сприяв Віктор Орбан.

“Він може піти у відставку ще до наступних парламентських виборів 2026 року, адже є інформація про те, що дуже багато прихильників Орбана уже шукають інші політичні сили”, – додав Тібор Томпа.

Варто зауважити, що Прем’єр-міністр Угорщини знову висловився негативно щодо Плану перемоги Володимира Зеленського, заявивши, що цей документ нібито спрямований на розширення війни. Він висловив побоювання, що в разі реалізації плану “слов’янські солдати” знову можуть опинитися на угорській території. Орбан також звинуватив Брюссель у втягуванні Євросоюзу у війну, назвавши це “найбільшою загрозою світової війни за останні 70 років”.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Бронювання від мобілізації: Кабмін різко змінив своє рішення – на що чекати чоловікам

Кабінет міністрів України змінив рішення щодо бронювання для військовозобов'язаних. Про це стало відомо завдяки інформації, опублікованій на…

6 хв. ago

Перехід на зимовий час: не забудьте перевести стрілки цієї ночі та знайте про важливі нюанси

Ось так непомітно українці підкралися до останніх вихідних жовтня, а це означає, що вже цієї…

15 хв. ago

Націлилися на премію Дарвіна: відео, як росіяни заряджають ракети, гамселячи по них кувалдою

Росіяни продовжують демонструвати свої "нанотехнології". Як виявилося, вони заряджають ракети, луплячи по них кувалдою. Відповідним…

24 хв. ago

Китай проник у телефони Дональда Трампа і людей Камали Гарріс, – NYT

Уже незабаром стане відомо, хто саме очолюватиме США найближчі чотири роки. На тлі передвиборчої метушні…

32 хв. ago

Приватбанк оновив правила зняття готівки: тепер без додаткових комісій

Українці, які через війну вимушено переїхали до інших країн, тепер можуть з легкістю отримувати готівку…

43 хв. ago

Такої ганьби ТЦК ще не було: в Одесі натовп вигнав військкомів із ринку

В Одесі на ринку «Сьомий кілометр» вранці 26 жовтня вибухнув гучний інцидент з ТЦК, який уже…

52 хв. ago