Орбан та його партія масово втрачають прихильність в Угорщині: які це матиме наслідки

В Угорщині змінюються політичні настрої та позиція громадян. Мовиться про зниження підтримки Віктора Орбана та його партії. Опозиційні ж політики набувають популярності.

Про це 24 Каналу розповів голова угорської громади Києва та Київської області Тібор Томпа, зазначивши, що опозиційна партія “Тиса” Петера Мадяра набуває підтримки серед угорців. Популярність ж партії Орбана “Фідес” – падає.

Промова Орбана

Нещодавно прем’єр Угорщини виголосив промову, де частина була присвячена проросійським наративам щодо війни в Україні. Тібор Томпа наголосив, що це підтверджує те, що Орбан є маріонеткою Владіміра Путіна.

А от друга частина його промови дійсно здивувала, адже він говорив про свого політичного конкурента. Порівняв його із “песиком”, якого Брюссель нібито хоче призначити президентом (в Угорщині – ред.), – сказав він.

Зміни в Угорщині

Останнім часом довіра до Орбана серед населення значно знизилась. Це пов’язано із численними корупційними скандалами та зниженням рівня життя угорців.

Петер Мадяр може не тільки догнати, але і перегнати Орбана. Я сподіваюсь, що тренд недовіри до прем’єра Угорщини буде продовжуватись,
– висловив голова угорської громади.

За даними опитувань, 80% виборців, яким від 18 до 40 років, підтримують Петера Мадяра. Тобто, все молоде покоління прагне змін. Це зумовлено негативними економічними наслідками, яким роками сприяв Віктор Орбан.

“Він може піти у відставку ще до наступних парламентських виборів 2026 року, адже є інформація про те, що дуже багато прихильників Орбана уже шукають інші політичні сили”, – додав Тібор Томпа.

Варто зауважити, що Прем’єр-міністр Угорщини знову висловився негативно щодо Плану перемоги Володимира Зеленського, заявивши, що цей документ нібито спрямований на розширення війни. Він висловив побоювання, що в разі реалізації плану “слов’янські солдати” знову можуть опинитися на угорській території. Орбан також звинуватив Брюссель у втягуванні Євросоюзу у війну, назвавши це “найбільшою загрозою світової війни за останні 70 років”.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

І мільйонеру, і пенсіонеру: економіст оцінив рішення про 1000 грн від Зеленського

Президент України Володимир Зеленський анонсував нову програму соціальної підтримки населення, яка стартує з 1 грудня. Згідно…

50 секунд ago

Вибори в Грузії супроводжуються бійками та підкиданням бюлетенів (відео)

На одній із дільниць у грузинському місті Марнеулі сталася бійка між представниками опозиції та людьми, які перебували…

10 хв. ago

Росіяни в Курській області отримали наказ не брати в полон українських військових, – ЗСУ

У Курській області Росії, де триває операція ЗСУ, росіяни отримали наказ від командування не брати…

19 хв. ago

На “7-му кілометрі” стався бунт через приїзд ТЦК

У суботу, 26 жовтня, на відомому одеському ринку "7-й кілометр" розпочався стихійний бунт проти співробітників…

27 хв. ago

Росіяни планують оточити Курахове з півночі, щоб зайти в тил його оборони – військовий

Росіяни планують розпочати захват Курахово з півночі, щоб зайти до тилу його оборони. Для цього…

36 хв. ago

Який одяг ні в якому разі не можна прати в машинці: закінчиться дорогим ремонтом та шопінгом

Обов'язково уникайте прання цих речей у пральній машині, щоб ваша техніка та одяг не загробилися.…

46 хв. ago