Орбан та його партія масово втрачають прихильність в Угорщині: які це матиме наслідки

В Угорщині змінюються політичні настрої та позиція громадян. Мовиться про зниження підтримки Віктора Орбана та його партії. Опозиційні ж політики набувають популярності.

Про це 24 Каналу розповів голова угорської громади Києва та Київської області Тібор Томпа, зазначивши, що опозиційна партія “Тиса” Петера Мадяра набуває підтримки серед угорців. Популярність ж партії Орбана “Фідес” – падає.

Промова Орбана

Нещодавно прем’єр Угорщини виголосив промову, де частина була присвячена проросійським наративам щодо війни в Україні. Тібор Томпа наголосив, що це підтверджує те, що Орбан є маріонеткою Владіміра Путіна.

А от друга частина його промови дійсно здивувала, адже він говорив про свого політичного конкурента. Порівняв його із “песиком”, якого Брюссель нібито хоче призначити президентом (в Угорщині – ред.), – сказав він.

Зміни в Угорщині

Останнім часом довіра до Орбана серед населення значно знизилась. Це пов’язано із численними корупційними скандалами та зниженням рівня життя угорців.

Петер Мадяр може не тільки догнати, але і перегнати Орбана. Я сподіваюсь, що тренд недовіри до прем’єра Угорщини буде продовжуватись,
– висловив голова угорської громади.

За даними опитувань, 80% виборців, яким від 18 до 40 років, підтримують Петера Мадяра. Тобто, все молоде покоління прагне змін. Це зумовлено негативними економічними наслідками, яким роками сприяв Віктор Орбан.

“Він може піти у відставку ще до наступних парламентських виборів 2026 року, адже є інформація про те, що дуже багато прихильників Орбана уже шукають інші політичні сили”, – додав Тібор Томпа.

Варто зауважити, що Прем’єр-міністр Угорщини знову висловився негативно щодо Плану перемоги Володимира Зеленського, заявивши, що цей документ нібито спрямований на розширення війни. Він висловив побоювання, що в разі реалізації плану “слов’янські солдати” знову можуть опинитися на угорській території. Орбан також звинуватив Брюссель у втягуванні Євросоюзу у війну, назвавши це “найбільшою загрозою світової війни за останні 70 років”.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Космічний РЕБ. США розгортають систему для придушення російських та китайських супутників

Американська компанія L3Harris Technologies усунула технічні недоліки та готується розгорнути систему Meadowlands. Вона може глушити космічні апарати противників…

3 хв. ago

В Україні відновлено бронювання працівників від мобілізації: що вирішив Кабмін

Кабмін ініціював аудит підприємств, які отримали статус критично важливих, щоб перевірити обґрунтованість бронювання працівників. Ревізія триватиме…

12 хв. ago

У керівників МСЕК не зможуть конфіскувати майно – Павлущик

Керівникам МСЕК, які потрапили у корупційні скандали з килимами грошей і величезною кількістю елітного майна…

21 хв. ago

Трамп назвав чотири слова, якими б зупиняв Путіна від нападу на Україну

Ексочільник Сполучених Штатів Америки та кандидат у президенти США Дональд Трамп вкотре заявив, що РФ ніколи не напала…

29 хв. ago

Конфіскують майно без рішення суду: податковій надали широкі повноваження

Держава вирішила розширити повноваження податкової служби, і тепер громадяни можуть зіткнутися з серйозними наслідками за…

38 хв. ago

Схожі на помаранчевий мішок: рибалки дістали з моря колонію дивовижних істот

Рибалки витягнули з моря колонію дивовижних істот, які зовні схожі на мішок помаранчевого кольору. Вони оселилися під плавучим…

47 хв. ago