Гутерріш спробував виправдатися за свій візит до Путіна

Генсек ООН Антоніу Гутерріш спробував виправдатися за свій візит на саміт БРІКС у Росію, заявивши, що під час зустрічі з російським диктатором закликав до забезпечення справедливого миру в Україні та наголошував на необхідності підтримки цінностей Статуту ООН. Про це Гутерріш повідомив на своїй сторінці в X (Twitter).

“На сесії БРІКС я закликав до справедливого миру в Україні відповідно до Статуту ООН, міжнародного права та резолюцій Генеральної Асамблеї. Я наголосив, що скрізь ми повинні дотримуватися цінностей Статуту ООН, верховенства права і принципів суверенітету, політичної незалежності та територіальної цілісності держав”, – написав він.

Гутерріш також розповів, що на зустрічі з Путіним наголосив, що “російське вторгнення в Україну є порушенням Статуту ООН і міжнародного права”.

Він також заявив, що “рішуче” підтримує укладення угоди про безпечне судноплавство в Чорному морі для глобальної продовольчої безпеки.

Саміт БРІКС у Росії та візит Гутеріша

Міністерство закордонних справ України розкритикувало генсека ООН Антоніу Гутерріша за візит на саміт БРІКС на запрошення російського диктатора Володимира Путіна. Українських дипломатів особливо обурив той факт, що влітку Гутерріш відмовився приїхати на український Саміт миру у Швейцарії.

Американські та європейські дипломати також негативно оцінили візит Гутерріша до РФ. Зокрема, колишній посол США в НАТО і спецуповноважений у справах України Курт Волкер розкритикував генсекретаря ООН за те, що той пропустив саміт миру щодо України, але приїхав на саміт БРІКС. Волкер підкреслив, що наскільки очевидна відсутність балансу підриває авторитет Гутерріша у вирішенні питань щодо миру в Україні.

А депутатка Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерман заявила, що ООН під керівництвом Гутерріша “є ганебною і неефективною тінню своєї колишньої суті”.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Комбриг 93-ї бригади пояснив, чого Україні варто навчитися в Ізраїлю

Україні варто навчитися в Ізраїлю розраховувати на свій військово-промисловий комплекс, а також весь час перебувати…

55 секунд ago

Ніколь Кідман вимагала показувати їй еротичні кадри з Томом Крузом

Ніколь Кідман і Том Круз, які наприкінці 90-х ще перебували в офіційному шлюбі, знялися в легендарному…

10 хв. ago

Що робити, якщо повістка прийшла не на ту адресу: у ТЦК дали відповідь

Під час оповіщення громадян, бувають випадки, коли ТЦК надіслали повістку на неправильну адресу. Однак військовозобов'язаний…

18 хв. ago

Вимагають гроші з родичів полонених військових: в Україні зростає кількість шахраїв

В Україні фіксується збільшення кількості шахраїв, які вимагають гроші з родичів полонених або зниклих безвісти військовослужбовців. Про це заявив керівник…

27 хв. ago

Глава NASA закликав провести розслідування через інформацію про розмови Маска з Путіним

Адміністратор NASA Білл Нельсон закликав розслідувати інформацію The Wall Street Journal про те, що засновник SpaceX Ілон Маск підтримує…

36 хв. ago

Подруги витратили на відпустку в Італії лише по 35 доларів: як їм це вдалось

Дві британки довели, що для яскравої подорожі не обов'язково витрачати великі гроші - вони організували…

45 хв. ago