Зеленський відмовився від зустрічі із Трампом: ЗМІ назвали неочікувану причину

Команда президента України Володимира Зеленського відмовилася від зустрічі з колишнім президентом США Дональдом Трампом у його резиденції Мар-а-Лаго, оскільки такий формат міг би бути сприйнятий як підтримка передвиборчої кампанії Трампа. Про це повідомляє видання Time.

Згідно з інформацією у статті, Трамп нещодавно заявив, що розглядає можливість зустрічі із Зеленським під час візиту українського президента до США. Команди обох політиків обговорювали варіант проведення зустрічі у маєтку Трампа в Мар-а-Лаго, про що розповіли два чиновники, близькі до Зеленського. Однак українська сторона відкинула цю пропозицію, вважаючи, що такий формат можна було б розцінити як підтримку кампанії Трампа.

Замість цього українські представники запропонували зустрітися на більш нейтральній території, наприклад, під час спільного інтерв’ю на зйомках американського телеканалу.

Як зазначається у Time, коли Зеленський прибув до США, це питання ще обговорювалося. Однак перша публічна подія під час його візиту до Сполучених Штатів змінила тональність подальших дискусій. У неділю український президент відвідав збройовий завод у місті Скрентон, штат Пенсильванія — рідне місто чинного президента США Джо Байдена.

На заводі Зеленський разом із губернатором Пенсильванії Джошем Шапіро висловив подяку всім американським працівникам, які допомагають виробляти зброю для України. Проте, на думку видання, цей візит засмутив Трампа та його союзників, що призвело до припинення переговорів щодо можливої зустрічі з українським президентом.

“Виглядає на те, що він образився”, — сказав один з українських чиновників у коментарі Time на умовах анонімності, маючи на увазі Трампа. Проблема, за його словами, полягала у виборі місця: рідне місто Байдена, яке є важливим політичним центром у передвиборчій боротьбі в Пенсильванії, що підкреслювало підтримку чинного президента США.

На наступний день після візиту Зеленського до Скрентона Трамп провів мітинг у Пенсильванії, під час якого запустив нову хвилю критики на адресу українського лідера. У своїй промові він заявив, що Зеленський нібито хоче перемоги демократів на наступних виборах: “Він так сильно хоче, щоб вони виграли ці вибори”.

Такі висловлювання викликали занепокоєння серед спостерігачів в Україні, включно з командою Зеленського. Проте, за словами представників української сторони, вони не можуть відмовлятися від спроб залучення Трампа до підтримки України, навіть попри його різкі заяви. “Звичайно, ми все це чуємо”, — сказав один з українських чиновників, наближених до Зеленського, коментуючи останні висловлювання Трампа. “Але ми все одно повинні спробувати”.

На думку видання Time, багато країн світу уважно стежать за президентськими виборами у США, але жодна з них не має настільки великого ризику, як Україна. Для українців результат виборів у Сполучених Штатах може суттєво вплинути на перебіг війни з Росією.

Незалежно від того, хто переможе на президентських виборах у США, один із українських чиновників заявив: “Для нас будь-який результат може стати ще гіршим”.

Романчук Микола

Recent Posts

Ліквідувати комісії та скасувати медогляд: яку реформу готує Міноборони для призовників

Міністерство оборони готує нову реформу для призовників. У відомстві планують ввести електронний кабінет, ліквідувати комісії та скасувати…

1 годину ago

На одній із вулиць Кропивницького припинено вивіз сміття через курйозну причину

У Кропивницькому компанія «Екостайл», що займається вивезенням сміття, припинила обслуговувати контейнерний майданчик на вулиці Полтавській, 28…

1 годину ago

Небезпечні одинаки. Названо найлютішого хижака на Землі, окрім людини

Наша планета є домівкою для величезної кількості живих істот: деякі з них здатні мирно ділити…

2 години ago

Найнебезпечніший птах на Землі: живі динозаври 2 метри заввишки й вагою 76 кг бігають планетою

Наша планета є домівкою для величезної кількості живих істот: деякі з них заворожують, інші розчулюють, а…

2 години ago

Не чіпали понад 100 років: блогер побував у замку, власник якого загинув на “Титаніку”

Міський дослідник і блогер під нікою deserted_places побував усередині замку у Франції, який був занедбаний…

2 години ago

Українцям скасують виплати, але щось залишать: прожити буде складніше

Восени 2024 року українські біженці в Польщі зіткнулися зі значними змінами в системі соціальної допомоги,…

2 години ago