“Це сигнал”: Пєсков зухвало пояснив зміну ядерної доктрини Росії

Президент РФ Володимир Путін сформулював зміни до ядерної доктрини Російської Федерації. Таким чином у Кремлі вирішили дати “певний сигнал недружнім країнам”.

При цьому в Москві заявляють, що “ядерна тріада Росії є абсолютним гарантом ядерного стримування”. Про деякі подробиці змін у ядерній доктрині розповів речник президента РФ Дмитро Пєсков.

“Озвучені зміни до ядерної доктрини слід вважати певним сигналом недружнім країнам. Цей сигнал попереджає ці країни про наслідки у разі їхньої участі в нападі на нашу країну різними засобами, причому — не обов’язково ядерними”, — заявив Пєсков.

Оновлена ядерна доктрина покликана нагадати Заходу та всьому світу про ядерний потенціал Росії та його стримуючу роль. Ядерна тріада РФ, як запевняє Пєсков, є абсолютним гарантом ядерного стримування.

“Розсудливі політики на Заході і раніше ставилися серйозно до заяв Путіна щодо ядерного стримування”, — зазначив політик.

Також повідомляється, що коригування в основи держполітики з ядерного стримування сформульовано, а рішення про їх публікацію прийматиметься пізніше.

Нагадаємо, у Кремлі заявили, що Росія залишає за собою право застосувати ядерну зброю у разі “агресії” проти себе та Білорусі. Також “агресія” проти Росії з боку неядерної держави в союзі з ядерною (тут натяк на Сполучені Штати Америки — ред.) розглядатиметься як напад на Росію.

Також Росія може застосувати ядерну зброю у разі достовірного підтвердження про пуск у свій бік засобів повітряно-космічного нападу. Йдеться про літаки, гелікоптери, ракети, безпілотні літальні апарати.

Романчук Микола

Recent Posts

Китай хоче повністю відмовитися від платежів з Росії: 12 жовтня приймуть рішення

Банки у Китаї можуть припинити співпрацю з російськими кредиторами. Це напряму пов'язана із санкційною політикою…

9 хв. ago

The Economist: Зеленський збирається провести президентські вибори

Український президент Володимир Зеленський розглядає можливість проведення президентських виборів у 2025 році, щоб зміцнити свою владу, повідомили The…

23 хв. ago

Українських дітей не пускатимуть до Польщі: назвали причину

Українських дітей до 13 років із тимчасовим захистом можуть не пустити до Польщі, якщо вони не…

37 хв. ago

Постачання зброї Україні у 2025 році під загрозою — ЗМІ

Люди, знайомі з цим питанням повідомляють, що постачання зброї Україні в наступному році перебуває під загрозою, оскільки…

46 хв. ago

Новий страх: Лукашенко пророкує збройне повстання проти себе

Лукашенко заявив, що опозиція нібито готує збройне повстання проти нього. «Їм сказали: «Хлопці, балачки —…

60 хв. ago

«Зима не буде простою»: оцінили дефіцит електроенергії в Україні

Національний банк залишив незмінною оцінку дефіциту електроенергії в Україні у 2024 році на рівні 7%.…

1 годину ago