США “не вражені” планом перемоги України: у Байдена висловили занепокоєння, — WSJ

Т.зв. “план перемоги”, який президент України Володимир Зеленський представить главі Білого дому Джо Байдену, не має комплексної стратегії. Насправді він являє собою лише перероблене прохання про надання більшої кількості озброєнь та зняття обмежень на ракети великої дальності. Про це пише видання The Wall Street Journal.

У четвер, 26 вересня, український президент має поінформувати свого американського колегу Байдена про деталі “плану перемоги”, тобто адміністрація побачить всю структуру.

Утім високопоставлені американські та європейські чиновники, які ознайомлені з загальними рисами плану, запевняють, що він не пропонує чіткого шляху до перемоги України, особливо з урахуванням того факту, що російські війська мають успіх та просуваються на сході.

“Я не вражений, там не так уже й багато нового”, — зазначив один із посадовців.

Центральним елементом плану, як зазначається, є вимога, щоб Сполучені Штати дозволили Києву використовувати далекобійні ракети для ударів по Росії. У той же час Байден вперто відмовляється зняти обмеження через острах ескалації війни.

Високопоставлений представник Держдепартаменту повідомив, що у загальному плані вимоги України охоплюють потреби ЗСУ на полі бою, політичні перебудови всередині країни та економіку. Чиновники вважають, що найбільш опрацьованою частиною плану є запити, пов’язані зі зброєю, у той самий час інші ключові елементи мають менше деталей.

Утім глава Офісу президента України Андрій Єрмак називає план “дуже конкретним і зрозумілим”, заявляючи, що той “містить як військову, так і дипломатичну частини”, а також перспективи майбутніх економічних вигод.

Романчук Микола

Recent Posts

Мобілізація молоді до 25 років: кого відправлять на фронт і що тепер змінилося

Нещодавно в Україні виник правовий конфлікт щодо мобілізації чоловіків молодших 25 років зі статусом «обмежено…

1 хв. ago

Стало відомо, які мости Києва можуть обвалитися будь-якої миті

Серед п’яти автомобільних мостів столиці, що поєднують правий та лівий береги Києва, найбільше занепокоєння фахівців…

7 хв. ago

Лукашенко заявив про створення білоруського мобільного телефону: мережа вибухнула мемами про “бульбафон”

Олександр Лукашенко анонсував створення першого білоруського мобільного телефону з власним програмним забезпеченням. Він підкреслив, що…

11 хв. ago

Джонні Депп тужить за своїми найпотворнішими днями: Усілякі штуки відбувалися

Голлівудський актор презентував свою нову режисерську роботу на 81-му Венеційському кінофестивалі на початку вересня 2024 року.…

27 хв. ago

У яких випадках ТЦК затримує вас незаконно

В Україні групи оповіщення ТЦК мають обмежені повноваження щодо взаємодії з військовозобов'язаними. Їхнє головне завдання…

30 хв. ago

Засуджений до смертної кари в’язень помер внаслідок нового методу страти: що відомо

У США засуджений до смертної кари помер внаслідок суперечливого нового методу страти, який раніше застосовувався…

32 хв. ago