Сенатору США дзвонив фейковий “Кулеба”: питав про ракети і не тільки, — NYT

Невідома людина, яка видала себе за ексглаву українського МЗС Дмитра Кулебу, зателефонувала сенатору від штату Меріленд, голові Комітету із закордонних справ Бенджаміну Кардіну через Zoom-зв’язок. Співрозмовник поводився “нетипово” і розпитував про дозвіл на удари по РФ ракетами дальнього радіусу дії.

Про це пише видання The New York Times. Автор статті посилається на лист від служби безпеки Сенату та двох анонімних посадових осіб.

У статті йдеться, що Кардін 19 вересня отримав електронного листа від нібито “Дмитао Кулеби” з проханням з’єднатися з ним через Zoom. Відеодзвінок відбувся, а співрозмовник американського чиновника “виглядав і говорив як Кулеба”.

Однак у Кардіна виникли підозри, коли український дипломат почав ставити “політично вмотивовані питання у зв’язку з майбутніми виборами”. Зокрема, як зазначили у листі, він цікавився думкою сенатора щодо далекобійних ударів по території Росії. Кардін завершив розмову і повідомив владу Держдепартаменту про те, що сталося.

Коментуючи подію, він зазначив: “В останні дні зловмисник обманним шляхом намагався поспілкуватися зі мною, видаючи себе за відому особистість”. При цьому американський чиновник не сказав, що ця людина представилася Кулебою. Кардін також жодного разу не згадав про Україну.

Романчук Микола

Recent Posts

Зарядна станція за копійки: нова схема обману шахраїв

Міністерство внутрішніх справ України попередило громадян про нову схему шахрайства, пов'язану з підготовкою до зимового…

4 хв. ago

Ліквідувати комісії та скасувати медогляд: яку реформу готує Міноборони для призовників

Міністерство оборони готує нову реформу для призовників. У відомстві планують ввести електронний кабінет, ліквідувати комісії та скасувати…

6 години ago

На одній із вулиць Кропивницького припинено вивіз сміття через курйозну причину

У Кропивницькому компанія «Екостайл», що займається вивезенням сміття, припинила обслуговувати контейнерний майданчик на вулиці Полтавській, 28…

6 години ago

Небезпечні одинаки. Названо найлютішого хижака на Землі, окрім людини

Наша планета є домівкою для величезної кількості живих істот: деякі з них здатні мирно ділити…

6 години ago

Найнебезпечніший птах на Землі: живі динозаври 2 метри заввишки й вагою 76 кг бігають планетою

Наша планета є домівкою для величезної кількості живих істот: деякі з них заворожують, інші розчулюють, а…

6 години ago

Не чіпали понад 100 років: блогер побував у замку, власник якого загинув на “Титаніку”

Міський дослідник і блогер під нікою deserted_places побував усередині замку у Франції, який був занедбаний…

6 години ago