Путін заявив, що Захід трясеться від страху перед Росією

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що Захід вводить санкції проти Росії нібито через страх конкурувати з Москвою. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Володимир Путін виступив на форумі “Російський енергетичний тиждень”, де заявив, що країни групи БРІКС працюють над новою системою “платіжно-розрахункового контуру”, щоб використовувати її для зовнішньої торгівлі. 

“Західні еліти вважали, що можуть перекрити доступ до послуг тих країн, які неугодні для них у політичному плані. Таким чином, виставити їх на край прогресу, але насправді просто видавити з ринку”, — заявив Путін.

За його словами, Захід нібито проти конкуренції, тому намагається санкціями зупинити дії РФ та її “дружніх країн” до яких Росія постачає 90% усього енергетичного експорту.  

“Я думаю, що багато погодяться, що усі ці інструменти,  використовуються як інструменти для недобросовісної конкуренції. Мотив очевидний – Захід не хоче конкуренції, тому що не справляється з нею, програє часто в умовах чесної боротьби”, — додав російський диктатор.

Нагадаємо, що США та інші країни Заходу ввели санкції проти Росії через війну в Україні. Також українські партнери вводять санкції на ті країни та установи, які допомагають Росії обходити обмеження, зокрема Іран, який у 2023 році приєднався до блоку БРІКС.

Романчук Микола

Recent Posts

Китай хоче повністю відмовитися від платежів з Росії: 12 жовтня приймуть рішення

Банки у Китаї можуть припинити співпрацю з російськими кредиторами. Це напряму пов'язана із санкційною політикою…

31 секунда ago

The Economist: Зеленський збирається провести президентські вибори

Український президент Володимир Зеленський розглядає можливість проведення президентських виборів у 2025 році, щоб зміцнити свою владу, повідомили The…

15 хв. ago

Українських дітей не пускатимуть до Польщі: назвали причину

Українських дітей до 13 років із тимчасовим захистом можуть не пустити до Польщі, якщо вони не…

29 хв. ago

Постачання зброї Україні у 2025 році під загрозою — ЗМІ

Люди, знайомі з цим питанням повідомляють, що постачання зброї Україні в наступному році перебуває під загрозою, оскільки…

38 хв. ago

Новий страх: Лукашенко пророкує збройне повстання проти себе

Лукашенко заявив, що опозиція нібито готує збройне повстання проти нього. «Їм сказали: «Хлопці, балачки —…

52 хв. ago

«Зима не буде простою»: оцінили дефіцит електроенергії в Україні

Національний банк залишив незмінною оцінку дефіциту електроенергії в Україні у 2024 році на рівні 7%.…

1 годину ago