Конгресвумен із Чернігова виступила проти допомоги Україні: що думають про неї жителі рідного міста, — WP

Жителі Чернігова, міста, де виросла конгресвумен-республіканка Вікторія Спартц, почуваються зрадженими, адже вона виступила проти допомоги Україні. Про це пише видання Washington Post.

За словами журналістів, раніше жителі Чернігова хвалили Спартц і пишалися нею, адже вона, переїхавши до Штатів, стала першою членкинею Конгресу українського походження. Однак минулого тижня вона проголосувала проти виділення допомоги Україні.

“Вона більше не українка, і я це бачу”, — сказала Наталя Хмельницька, вчителька школи № 15, де навчалася Спартц, яка носила тоді прізвище Кульгейко.

За її словами, спершу жителі думали, що українка в Конгресі підтримає їх.

“Але тепер ми бачимо, що політика і кар’єра вищі за наші інтереси”, — сказала Хмельницька.

Вчителька історії Вікторія Руденко, яка працювала в бібліотеці, коли Спартц навчалася в школі, заявила, що пишається колишньою ученицею. Однак вона засмучена тим, як Спартц голосувала в Конгресі.

“Коли ми прочитали про це, ми просто не зрозуміли — вона ніби стала іншою людиною”, — сказала вона.

Видання пише, що за останні два роки вісім випускників 15-ї школи Чернігова загинули в боях на передовій. Крім того, російські удари по місту також пошкодили будівлю навчального закладу. Адміністрація організувала на першому поверсі музей, у якому представлено зібрані учнями свідчення війни: уламки снарядів, уламок російського літака, мундир загиблого російського солдата.

Поїздка Вікторії Спартц до Чернігова

У матеріалі йдеться, Спартц відома як соратниця 45-го президента США Дональда Трампа. Вона потрапила до Конгресу 2020 року.

За словами журналістів, голос Спартц “проти” виділення допомоги Києву став останнім “поворотом” у її трансформації з проукраїнської захисниці, яка здійснила поїздку до Чернігова і на власні очі бачила наслідки війни, у критика президента Володимира Зеленського.

Журналісти нагадали, що в лютому 2022 року російські війська змогли швидко дійти до Чернігова. Місто зазнало сильних обстрілів. У пастці опинилася бабуся Спартц. Вона змогла пережити всі атаки, але пізніше померла у віці 95 років.

Видання пише, що республіканці Палати представників “з радістю” вручили Спартц мікрофон, щоб вона розповіла свою історію. Вона пристрасно захищала свою батьківщину, носила синє і жовте, критикувала президента Джо Байдена за те, що він не запровадив додаткові санкції щодо Росії перед вторгненням, і пообіцяла боротися за допомогу.

Повідомляється, що, коли Спартц повернулася з Чернігова у квітні 2022 року, вона проголосувала за законопроєкти, що направляють Україні 40 мільярдів доларів, і підтримала Байдена, коли він підписав закон про швидке нарощування військової підтримки.

За словами журналістів, Спартц було 12 років, коли Україна проголосила незалежність 1991 року. Того ж року помер її батько. У 2000-му році вона іммігрувала до США після зустрічі зі своїм майбутнім чоловіком Джейсоном. Вони оселилися в Індіані, його рідному штаті, і в них народилися дві доньки. До обрання в сенат штату Індіана вона працювала у сфері бухгалтерського обліку та нерухомості.

70-річний Олександр Сердюк, близький друг батька Спартц, який знає жінку з дитинства, зустрівся з нею, коли вона приїжджала до Чернігова 2022 року.

Сердюк заявив, що розчарований її голосуванням.

“Я не вірю словам, я довіряю діям. Те, як вона проголосувала, поправки набагато яскравіше показують мені, які її наміри”, — сказав він.

Нагадаємо, на початку квітня ЗМІ повідомляли, що Вікторія Спартц не підтримує 60 млрд допомоги Києву. За словами політикині, вона розуміє важливість битви з РФ, але вона хоче чіткішої позиції та стратегії від адміністрації Джо Байдена.

Ольга Степанова

Recent Posts

Кордон охороняють ведмеді: ДПСУ лякають ухилянтів смертельною небезпекою

На гірських маршрутах поруч з українсько-румунським кордоном з’явилося багато ведмедів. Причиною збільшення випадків появи диких…

18 секунд ago

НАТО вже має модель, як закрити небо над Україною, – Business Insider

Захід вже має дієву модель захисту України від російських повітряних атак. Ця модель була наочно продемонстрована…

14 хв. ago

Трійця в Україні у 2024 році: коли святкують, прикмети та заборони

Трійця належить до перехідних свят. Дата її святкування змінюється щороку, але прив'язана до святкування Великодня. У…

16 хв. ago

Ракети вдарили по базі відпочинку під Харковом: кількість поранених зросла вдвічі

Російські окупанти двічі поцілили ракетами «Іскандер-М» по базі відпочинку в селі Черкаська Лозова Харківського району.…

18 хв. ago

Літні щасливчики: три знаки Зодіаку, яким пощастить влітку 2024 року

Астрологи назвали три знаки Зодіаку, яким улітку 2024 року варто очікувати на успіхи в різних…

32 хв. ago

На відомо українського блогера напали просто в центрі Львова: йому довелося викликати швидку

Відомий український блогер Ніколас Карма, який прославився завдяки своїм відео в TikTok, повідомив, що на нього…

40 хв. ago